Cassano uspešno prestal operacijo

Italijanski nogometaš Antonio Cassano že okreva po manjši operaciji na srcu.

Objavljeno
04. november 2011 09.35
Posodobljeno
04. november 2011 09.44
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Milano - Iz italijanskega nogmetnega prvoligaša Milana so sporočili, da je Antonio Cassano uspešno prestal manjšo operacijo srca, s katero so zaprli luknjico na organu. Slednja je bila vzrok za zdravstvene težave Cassana, zaradi katerih je zadnje dni preživel v bolnišnici.

Cassanovo okrevanje naj bi po besedah podpredsednika Milana Adriana Gallianija trajalo od štiri do šest mesecev. Prvi mož rossonerov je še dejal, da se je bal, da je z njegovo kariero konec, a se bo Cassano vendarle lahko vrnil na zelenice, čeprav je sezona zanj že izgubljena, vprašljiv pa je tudi njegov nastop na evropskem prvenstu 2012.

»Operacija je bila zelo uspešna in hitro končana. Potekala je brez kakršnih koli zapletov,« pa je dejal doktor Mario Carminati, ki je opravil operacijo. Iz milanske bolnišnice so še sporočili, da bo brazgotina po operaciji postopoma izginila, italijanski napadalec pa naj bi se domov lahko vrnil že v nedeljo.

Devetindvajsetletni Cassano je moral v bolnišnico v soboto, ko ga je na milanskem letališču obšla slabost. Odkrili so luknjico na srcu, zaradi česar je imel težave s pretokom krvi.