Cazorla na stranskem tiru vsaj štiri mesece

Arsenal se tudi v letošnji sezoni sooča s številnimi poškodbami svojih nogometašev.

Objavljeno
04. december 2015 15.28
G. L.
G. L.

London - Okrnjen igralski kader zarad poškodb ključnih nogometašev je v zadnjih letih ustaljena praksa pri Arsenalu. Četudi si na Otoku redno »razbijajo glave«, zakaj se poškodbe tako redno dogajajo zlasti varovancem Arsena Wengerja, odgovora na to ne najdejo. Enigma se v tej sezoni kakopak nadaljuje, kot zadnji je na stranskem tiru pristal španski vezist Santi Cazorla.

Nizkorasli vezist jo je skupil ob nedeljskem remiju proti Norvichu (1:1), kasnejše preiskave pa so pokazale, da si je strgal križne vezi, zato bo odsoten vsaj do marca prihodnje leto. 30-letnik je po bližnjem srečanju z Garyjem O'Neillom celo nadaljeval tekmo in odigral vseh devetdeset minut, nato pa tekom tedna opravil preiskave in izvedel za črn scenarij.

Poškodba nekdanjega člana Villarreala trenerju topničarjev ne predstavlja edinega problema. Laurent Koscielny še vedno okreva po poškodbi kolka, težave s stegensko mišico pa ima tudi Čilenec Alexis Sanchez, za katerega še ni jasno, kdaj se bo lahko vrnil na nogometne zelenice.