Čeferin: Ni čas za slabo voljo

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je s tradicionalno prireditvijo na Brdu pri Kranju spustila zastor nad letošnje leto.

Objavljeno
14. december 2015 21.24
nzs
J. P.
J. P.

Brdo pri Kranju - Nogometna zveza Slovenije (NZS) je s tradicionalno prireditvijo na Brdu pri Kranju spustila zastor nad letošnje leto. Udeleženci so ga prečesali podolgem in počez, pogled uzrli tudi v prihodnost, poudarili pa, da so z izgradnjo nacionalnega nogometnega centra dosegli največji cilj. Prireditve se je udeležila doma vsa slovenska nogometna smetana na čelu s selektorjem Srečkom Katancem in nekaterimi nekdanjimi selektorji, funkcionarji, športnimi legendami ...

»S športnega vidika je za nami pestro leto. Članski reprezentanci se žal ni posrečilo prebiti na euro, zmanjkalo je tudi malo sreče. A gremo naprej, v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 imamo privlačne tekmece, čakajo nas zanimivi dvoboji,« je potegnil črto predsednik NZS Aleksander Čeferin in se spomnil tudi drugih uspehov, tako mladinskih selekcij kot reprezentance v dvoranskem nogometu, ženskega in klubskega nogometa. »Mirno pa lahko rečem, da je bil najpomembnejši cilj izgradnja nacionalnega nogometnega centra Brdo, ki je eden najlepših ali celo najlepši v Evropi. Drugi se čudijo, da ni država pri tem primaknila niti centa,« je dodal Čeferin.

Poudaril pa, da zdaj ni čas za slabo voljo, saj je pred vrati ravno tako pestro leto 2016. »Januarja bo reprezentanca v dvoranskem nogometu igrala na evropskem prvenstvu v Srbiji, pozneje bodo volitve v FIFA in UEFA, ki bodo tudi pomembne za delo in razvoj slovenskega nogometa. Marca bo članska reprezentanca igrala dve prijateljski tekmi, junija eno s privlačno izbrano vrsto, a vam njenega imena še ne morem izdati, ker pogovori še potekajo. Ob tem jo čaka začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018, pa še mnogo drugega se bo dogajalo,« je končal prvi mož zveze.