Čeferin podelitve pokalov vrača na igrišče

»Igrišče je oder nogometašev, zato je proslavljanje tam edino primerno. Uradniki morajo priti k igralcem, v njihovo areno.«

Objavljeno
17. maj 2017 20.00
Soccer UEFA Trophy Presentations
J. P.
J. P.

Nyon - Aleksander Čeferin je na čelu Evropske nogometne zveze (UEFA) poskrbel za še eno novost: pokale zmagovalcem klubskih tekmovanj stare celine bodo namreč odslej (spet) podeljevali na igrišču in ne več na tribuni. Sprememba velja za vsa klubska in reprezentančna tekmovanja.

»Pokale za ligo prvakov, ligo prvakinj in evropsko ligo bodo kapetani zmagovalnih zasedb odslej prejeli na igrišču, kakor je odločil prvi mož UEFA Aleksander Čeferin. Za podelitve so že zgradili posebne odre, ki bodo sestavljeni v manj kot petih minutah. Vrnitev podelitve lovorik na igrišče bo bolj pregledno za vse gledalce na štadionu in tudi pred malimi ekrani,« so zapisali na zvezi.

Čeferin pa je primaknil: »Igrišče je oder nogometašev, zato je proslavljanje na njem edino primerno. Obenem je razumljivo in logično, da funkcionarji pridejo k igralcem, v njihovo areno, in jih na zelenici počastijo s kolajnami in pokali.« V finalu evropske lige se bosta danes teden v Stockholu pomerila Ajax in Manchester United, francoski finale lige prvakinj med Lyonom in PSG bo 1. junija, lige prvakov med branilcem naslova Realom in Juventusom pa dva dni pozneje - oboje v Cardiffu.