Celje ohranilo evropske upe

1. SNL: po 34. kolih še vedno troboj tako za naslov podprvaka kot za osmo mesto.

Objavljeno
18. maj 2017 02.42
vidic nogomet
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Štajerski paket zadnjih treh tekem 34. kola 1. SNL ni prinesel presenečenj. Niti poraz prvaka Maribora v Ljudskem vrtu proti Celju ne sodi v kategorijo senzacij. V derbiju na Ptuju, kjer so Domžale gostile Gorico, ni bilo zmagovalca, prav tako v Velenju, kjer je gostoval Aluminij.

Vijolični so v štajerskem derbiju ponovno premešali enajsterico z mlajšimi rezervisti in razplet je bil enak nedeljskemu v Kidričevem. Pomlajena zasedba ni bila kos tekmecem. Celjani so bili taktično zrelejši in bolj potrpežljivi. Pobudo so prepuščali Mariborčanom in strpno čakali na zmagovalni »ugriz«. Prvega je naredil Lovro Cvek s projektilom s 17 m po kratki povratni podaji Elvedina Džinića. Drugič in za zanesljivo zmago so Celjani ugriznili v 84. minuti. Razigrani Rudi Vancaš Požeg je začel akcijo, Dalibor Volaš nadaljeval z asistenco, Matej Podlogar pa s »spodkopanim« strelom preko Matka Obradovića končal celjske dotike žog. Pika na i je pripadla nesrečnemu domačemu branilcu Adisu Hodžiću. Žoga se je namreč odbila od vratnice v mladega Mariborčana in nato v mrežo. Navijači v Ljudskem vrtu so z žvižgi nagradili svoje nogometaše, trener Darko Milanič pa je po zadnjih dveh predstavah in porazih nekoliko nejevoljno spomnil na okoliščine.

»Jasno je bilo, da navijači ne bodo zadovoljni, ko nam bo zmanjkalo energije. Pričakovali smo, da ne bodo razumeli takšnega padca. Igramo v drugačni postavi, posledica tega pa so rezultati. Iščemo rešitve za naslednjo sezono. Državni prvaki smo bili že po 31. kolu, to ni tako enostavno.«

»Vesel sem zmage, treh točk. Zdaj se bomo usmerili v tekmo z Rudarjem, kdo ve, morda se nam bo na koncu posrečila uvrstitev v Evropo,« je bil jedrnat gostujoči trener Igor Jovičević. 

Ptujski razplet je šel na roke Olimpiji, ki je ohranila dve oziroma tri točke pred tekmecema za 2. mesto. Domžalčani so se rešili v finišu, potem ko so si že v 10. minuti zabili avtogol. Potem so bili krepko podjetnejši in nevarnejši ter zelo neučinkoviti. »Ne vem, že tretjo zaporedno tekmo tekmeci zabijejo gol iz prve priložnosti, imeli so skoraj stoodstotni izkupiček, mi pa nikakor ne zadenemo,« je potožil domžalski trener Simon Rožman. »Izid je realen,« je dodal še gostujoči trener Miran Srebrnič. Velenjski dvoboj je bil najučinkovitejši v tem kolu in kljub točki ni razveselili gostujočega tabora. Po torkovi zmagi Krškega je nazadoval na 9. mesto, toda v zadnjih dveh kolih se obeta srhljiv troboj za 7. in 8. mesto.