Cesar: Lahko si izborimo pomembne točke, zmaga pa ni nujna

Kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar je spregovoril o četrtkovi kvalifikacijski tekmi za EP 2016 proti Švici.

Objavljeno
06. oktober 2014 18.30
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ptuj - Slovenska nogometna reprezentanca je zbrana na Ptuju, kjer se pripravlja na četrtkovo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2016 s Švico, ki bo potekala v Ljudskem vrtu (20.45).

Varovanci Srečka Katanca so kvalfikacije začeli s porazom v Talinu (0:1), na drugi strani pa so bili neuspešni tudi Švicarji, ki so v Baslu izgubili proti Angliji (0:2).

Kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar je na današnjem druženju z novinarji poudaril, da so slovenski nogometaši že pozabili na poraz z Estonijo in so pripravljeni na dvoboj s favoriziranimi Švicarji:

»Pred nami je pomembna tekma, vemo kaj prinaša. Prav gotovo igramo proti reprezentanci, ki je favorit te skupine. Vemo, da smo izgubili proti Estoniji, občutki po tekmi zato nikakor niso bili dobri, tudi zato se moramo dobro pripraviti na to naslednjo. Vemo, da imajo vrhunsko ekipo, da imajo nogometaše, ki igrajo v vrhunskih klubih, da so v vzponu ... Proti njim smo že odigrali dve tekmi in obe izgubili, a je bilo na teh srečanjih veliko stvari pozitivnih. Te moramo prenesti v naslednjo tekmo, ki bo tekma zase. Poraza sta že pozabljena,« je dejal Cesar.

Cesar: Zmaga proti Švici ni nujna

Slovenski kapetan je v nadaljevanju pojasnil, da bo za reprezentanco pomembno, da se pobere po uvodnem porazu, obenem pa dodal, da zmaga na četrtkovi tekmi ni nujna:

»Zmaga tokrat zaradi poraza proti Estoniji ni nujna, vemo, da je v igri še 27 točk. Treba je dobro odigrati, z našo dobro igro in ob podpori navijačev lahko pridemo do pomembnih točk, ni pa nujno zmagati. Rečem lahko, da gre za dve različni tekmi. Estonija se na igrišču bolj brani, je zaprta, pušča malo prostora vsem ekipam, ne samo slovenski. Švica pa igra bolj odprto igro, je čisto druga ekipa, morda se bomo morali mi bolj braniti. Mislim, da jim lahko z našo borbenostjo povzročimo težave. Zdaj se igra v Ljudskem vrtu, v Stožicah se ni izšlo. V Mariboru smo že zmagovali, tudi izgubljali, a se mi zdi zelo pozitivno, da igramo v Ljudskem vrtu. Upam, da bo stadion poln in da pridemo skupaj z navijači do želenega cilja.«

Cesar je vesel slovenske družbe v Chievu

32-letni branilec slovenske reprezentance je za konec govoril tudi o svojem klubu Chievu, ki je na 16. mestu italijanskega prvenstva:

»Kondicijsko sem dobro pripravljen, čeprav zdaj nisem bil zmeraj v prvi ekipi. Trener je naredil nekaj zamenjav, na zadnji tekmi me je spočil za reprezentanco. Vesel sem, da so v tem klubu tudi drugi slovenski igralci, dobro se razumemo, čeprav morda rezultati zdaj ne pričajo čisto o tem,« je dejal Cesar.

 

Kvalifikacije za EP 2016, drugo kolo (9. oktober)

Slovenija - Švica (20.45)

Anglija - San Marino (20.45)

Litva - Estonija (20.45)

 

Lestvica

1. Litva 1 1 0 0 2:0 3 točke

2. Anglija 1 1 0 0 2:0 3

3. Estonija 1 1 0 0 1:0 3

4. Slovenija 1 0 0 1 0:1 0

5. Švica 1 0 0 1 0:2 0

6. San Marino 1 0 0 1 0:2 0