Cesar spet s soigralci, Jokić ne

Slovenski nogometni selektor Srečko Katanec pred dvobojem s Ciprom išče rešitev v zvezni vrsti.

Objavljeno
08. september 2013 21.18
Trening slovenske reprezentance. Nogometaš Boštjan Cesar. V Kranju 29.5.2013
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Ljubljana – Slovenci so ciljno osredotočeni na »operacijo Ciper« že vse od konca tekme z Albanijo. Srečko Katanec je v soboto dopoldne vodil čisto pravi trening; kdor se je predstavil v Stožicah, je opravil regeneracijo, vsi drugi – tudi »povratnika« v jato Boštjan Cesar in Josip Iličić – pa so se na Gorenjskem pošteno znojili že ob 10. uri. Delovna akcija je bila še bolj intenzivna včeraj popoldne ob 17.30 na štadionu Triglava, ko je Katanec že uigraval alternativno taktično postavitev za dvoboj v Nikoziji. Le Bojan Jokić, rekonvalescent po poškodbi stegenske mišice, je vadil po posebnem programu.

V udarni enajsterici bo zanesljivo prišlo – v primerjavi s petkom – do najmanj dveh kadrovskih sprememb. V osrčju zvezne vrste ne bo kaznovanega Jasmina Kurtića, ki je prejel drugi rumeni karton – prvega pa na lanski tekmi s Ciprom –, in podobno kot nevarni ciprski krilni adut Aloneftis ne bo igral na jutrišnji tekmi. Hkrati pa je prestal kazen ene tekme neigranja kapetan Boštjan Cesar, kar pomeni, da se bo Ljubljančan vrnil na položaj levega štoperja, na katerem je minuli petek igral Dejan Kelhar.

Reprezentanca bo danes ob 8.55 s čarterjem krenila na 3,5-urno pot do letališča v Larnaki, od koder jo čaka še približno 40 minut vožnje do Nikozije, kjer bo v torek ob 20.30 po slovenskem času igrala svojo 8. tekmo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Braziliji. Danes ob 19.00 bo Katanec opravil uradni trening na štadionu GSP. Ta resda sprejme 23.000 gledalcev, toda pogled na obisk tekem ciprske reprezentance namiguje, da bi se lahko na njem zbralo okrog 2000 duš, med njimi tudi najmanj 66 organiziranih navijačev iz Slovenije in še kakšen rojak, ki tam preživlja dopust. Tekme Cipra z Islandijo (1:0), Norveško (1:3) in Švico (0:0) si je namreč ogledalo le 1600, 2493 in 2045 navijačev.

Slovence bo sredi Sredozemlja pričakalo tudi drugačno vreme kot v domovini: v teh dneh je na Cipru nebo brez oblačka in temperatura okrog 35 stopinj Celzija.