Cesc svetuje Robinu: Čimprej zapusti Arsenal

Nekdanji nogometaš Arsenala Cesc Fabregas meni, da bi Robin van Persie moral zamenjati klub.

Objavljeno
14. november 2011 12.35
Posodobljeno
14. november 2011 12.59
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Španskega nogometaša Cesca Fabregasa, ki se je pred to sezono iz Arsenala preselil v Barcelono, očitno skrbi za nekdanjega soigralca pri topničarjih, Robina van Persieja. Tako je za angleški The Sun izjavil, da bi bilo za kapetana bolje, da bi zamenjal klub.

»Glede na njegova leta, bi bilo dobro, da zapusti klub. Če ostane, se bo tam tudi upokojil. Toda to je nenazadnje njegova odločitev,« je dejal Fabregas, ki je minuli konec tedna s špansko reprezentanco gostoval na Webleyju an rpijateljski tekmi z Anglijo.

Ali se bo van Persie, ki mu čez leto dni poteče pogodba, odločil za odhod, še ni znano, je pa 38-letni Nizozemec o tem že razmišljal. »Bomo videli, kaj se bo odločil, a že nekaj let je zelo zvest Arsenalu. Je ključni igralec moštva, obožujejo ga tudi navijači. Klub si pravzaprav ne sme privoščiti, da bi ga izgubil,« je še dejal Cesc in priznal, da so njegovi slabi spomini v času igranja z Arsenalom povezani tudi s številnimi poškodbami, s prihodom v Barcelono pa so se mu uresničile sanje.