Champagne bo kandidiral za predsednika Fife

Nekdanji član izvršnega odbora Fife Jerome Champagne je sporočil, da se bo 29. maja potegoval za predsedniško mesto.

Objavljeno
16. september 2014 09.56
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Lozana - Nekdanji član izvršnega odbora Mednarodne nogometne zveze Jerome Champagne je sporočil, da se bo 29. maja potegoval za predsedniško mesto.

56-letni Francoz se bo na majskih volitvah postavil po robu trenutnemu predsedniku Seppu Blatterju, ki je na svojem položaju od leta 1998.

»Pisal sem volilnemu komiteju Fife in njegovemu predsedniku Domenicu Scali ter potrdil, da se bom potegoval za mesto predsednika. Na volitvah leta 2015 ne sme biti odločilno to, ali vam kateri izmed kandidatov ugaja kot človek, temveč njegova vizija in program. Naslednjih deset let bo ključnih za nogomet in Fifo, ki se je znašla na razpotju in potrebuje spremembe,« je dejal Champagne, ki je bil med letoma 2002 in 2005 tesni sodelavec Blatterja.

Nekdanji francoski diplomat, ki bo sam financiral svojo kampanjo, je namero o kandidaturi za predsednika Fife prvič obelodanil že januarja v Londonu. Takrat je poudaril, da ne verjame, da bi lahko premagal trenutnega predsednika Blatterja, tudi zato, ker je bil med potencialnimi kandidati za predsednika tudi prvi mož Evropske nogometne zveze Michel Platini, ki pa se je umaknil iz boja za predsedniško mesto.

To je vplivalo na odločitev Champagna, ki je sedaj prepričan, da ima lepe možnosti za uspeh na volitvah, ki bodo 29. maja na kongresu Mednarodne nogometne zveze.