Chelsea je angleški prvak! (FOTO)  

Čakanja je vendarle konec - nogometaši Chelseaja so tudi uradno postali angleški državni prvaki.

Objavljeno
13. maj 2017 10.16
SOCCER-ENGLAND-WBA-CHE/
N. Gr.
N. Gr.

West Bromwich - Kar so Antonio Conte in njegovi varovanci gradili celo sezono, so dokončali na štadionu Hawthorns, kjer so z minimalno zmago proti West Bromwich Albionu potrdili naslov angleških prvakov in razblinili še zadnje upe Tottenhama.

Antonio Conte je predvsem otoške medije že nekaj tednov miril pred evforijo in trdil, da niso prvaki, dokler ne bo naslov tudi teoretično v njihovih rokah. Po bledem prvem polčasu brez zadetkov je kazalo, da bodo morali navijači Chelseaja - v West Bromwich jih je prišlo ogromno, nekateri so za vstopnice odšteli tudi več tisoč evrov - vsaj še do ponedeljka počakati na proslavljanje naslova. 

A je imel Conte, najboljši trener sezone na Otoku, izjemen nos tudi pri zamenjavah. Iz igre je poklical Pedra in Edena Hazarda, v igro pa poslal Williana in enega od zgrešenih nakupov sezone Michyja Batshuayjija, za katerega je Chelsea odštel več kot 30 milijonov evrov. 

A je mladi belgijski reprezentant vsaj na zadnji pomembni tekmi sezone upravičil zaupanje - z bližine je zadel v 82. minuti in ob eksploziji navdušenja med gostujočimi navijači se ni mogel zadržati niti Conte. Italijanski trener se je objemal z vsemi, ki so mu prišli na pot in do konca tekme le še poplesoval ob robu igrišča. Ko je Michael Oliver odpiskal konec tekme, je Diego Costa padel na kolena, vsi igralci so stekli na igrišče in začelo se je petkovo rajanje, ki se najbrž še vedno ni končalo. 

»Bili smo najboljši, a Tottenham je bil vseskozi blizu. Zavedamo se, kako posebna je ta zmaga in ta naslov, težko je dvigniti pokal v Premier ligi že dve tekmi pred koncem sezone,« je bil navdušen branilec in kapetan Gary Cahill. Pokala sicer še ni dvignil, dobili ga bodo na zadnji tekmi sezone, ko bodo na Stamford Bridgeu gostili Sunderland. 

Na preostali petkovi tekmi je Everton doma z 1:0 premagal Watford, z zmago pa se za modre iz Liverpoola ni kaj dosti spremenilo - še vedno so na sedmem mestu prvenstvene lestvice, Manchester Uniteda pa do konca sezone najbrž ne bodo ujeli in prehiteli.