Chelsea le še korak od lovorike (VIDEO)

Varovanci Antonia Conteja so sinoči s 3:0 odpravili Middlesbrough in lahko zmagovalni pokal dvignejo že v petek zvečer.

Objavljeno
09. maj 2017 10.09
Britain Soccer Premier League
J. P.
J. P.

London - Nogometaši Chelseaja so le še korak oddaljeni od šeste krone v angleškem prvoligaškem tekmovanju, saj imajo pred zadnjimi tremi dvoboji velikih sedem točk naskoka pred prvim izzivalcem Tottenhamom, naslov prvaka pa lahko potrdijo že v petek zvečer z zmago na gostovanju pri WBA. Sinoči so posel opravili z odliko, saj so v zadnjem dvoboju 36. kola pred 41.500 navijači na štadionu Stamford Bridge brez težav, s 3:0, ugnali Middlesbrough, ki se tako - družno s Sunderlandom - dokončno poslavlja od elite.

Londončani so zmagali tretjič zapored, tokrat pa so glavnino dela opravili že v prvem polčasu. V 23. minuti je mrežo gostov načel Diego Costa, ki je bil v zadnjih treh dvobojih uspešen trikrat, enajst minut pozneje se je med strelce vpisal še njegov španski rojak, branilec Marcos Alonso. Da je bila mera polna, je v drugem polčasu po podaji Cesca Fabregasa poskrbel srbski zvezni igralec Nemanja Matić. Middlesbrough ni mogel upati na uspeh, saj je v celotnem dvoboju enkrat samkrat sprožil v okvir vrat, Chelsea pa sedemkrat. 

Middlesbrough ni zadel že na osmih zaporednih gostovanjih na Stamford Bridgeu, nazadnje se je to posrečilo septembra leta 2001 Alenu Bokšiću - z bele točke. Londončani so pod taktirko trenerja Antonia Conteja postali tretji angleški prvoligaš z osvojenimi 300 zmagami v domačih dvobojih, po Manchester Unitedu (347) in Arsenalu (306). Zgodovino pa je pisal tudi Fabregas, ki je že v šesti sezoni vsaj desetkrat asistiral pri zadetkih svojega kluba med otoško elito.