Inter ostal v igri za napredovanje

Leipzig s Kevinom Kamplom v eni od glavnih vlog in na avstrijski pogon do zmage proti Zenitu.

Objavljeno
23. oktober 2019 23.00
Posodobljeno
23. oktober 2019 23.04
Zenit je bil po prvem polčasu v Leipzigu v boljšem položaju, po 90 minutah pa so se veselili gostitelji. FOTO: AFP
G. N.
G. N.
Ljubljana - Po le točki v prvih dveh tekmah je Inter le zmaga ohranjala v boju za eno od prvih dveh mest. Evropski prvak iz leta 2010 z našim vratarjem Samirjem Handanovićem v vratih je proti Borussii Dortmund izpeljal načrt in nemškega tekmeca premagal z 2:0. V zaključku tekme si je nekoliko otežil nalogo, saj je v 82. minuti strelec prvega gola Lautaro Martinez zastreljal enajstmetrovko za potrditev zmage. Švicar v dortmundskih vratih Roman Bürki je ubranil njegov strel. Če je ni Argentinec, jo je Italijan Antonio Candreva, ki je zapečatil usodo Nemcev po bliskovitem nasprotnem napadu.

Chelsea v skupini H in Leipzig v skupini G sta v prvih današnjih tekmah lige prvakov prišla do pomembnih treh točk. Še posebej pomembne so bile za Leipzig, ki mu po prvih 45 minutah ni kazalo najbolje. Ukrajinec pri Zenitu Jaroslav Rakickij je bil strelec prvega gola na tekmi. V drugem polčasu so Nemci na avstrijski pogon izpeljali zasuk, strelca sta bila znanca iz zadnje tekme v Stožicah, Konrad Laimer (49) in Marcel Sabitzer (59). Naš nesojeni reprezentant Kevin Kampl, ki prav tako izhaja iz Salzburgove nogometne šole kot strelca, je igral vso tekmo.

image
Michy Batshuayi je odločil zmagovalca v Johan Cruijff areni. FOTO: AFP


V Amsterdamu je letošnji polfinalist Ajax v prvem polčas zatresel mrežo Chesleaja, a je bil gol razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja Quincyja Promesa. Chelsea je do zmage prišel v 86. minuti po akciji rezervistov, podajalca Christiana Pulisica in strelca Michyja Batshuayija.

Izidi,

skupina E –

Genk : Liverpool 1:4 (0:1, Odey; Oxlade-Chamberlain 2, Mane, Salah), Salzburg : Napoli 2:3 (1:1, Braut Haaland 2; Mertens 2, Insigne); vrstni red: Napoli 7, Liverpool 6, Salzburg 3, Genk 1

skupina F –

Slavia : Barcelona 1:2 (0:1, Boril; Messi, Olayinka avt.), Inter : Borussia Dortmund 2:0 (1:0, Martinez, Candreva); vrstni red: Barcelona 7, Borussia in Inter po 4, Slavia 1.

skupina G

Leipzig : Zenit St. Peterburg 2:1 (0:1, Laimer, Sabitzer; Rakickij), Benfica : Lyon 2:1 (1:0, Silva, Pizzi; Depay); vrstni red: Leipzig 6, Lyon in Zenit po 4, Benfica 3.

skupina H

Ajax : Chelsea 0:1 (0:0, Batshuayi), Lille : Valencia 1:1 (0:0, Ikone; Čerišev); vrstni red: Ajax in Chelsea po 6, Valencia 4, Lille 0.