Jubilant Cime se vrača domov

Nekdaj odlični nogometni napadalec Sebastjan Cimerotič bo odslej trener mlajših selekcij Olimpije.

Objavljeno
19. september 2014 12.52
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Po vrnitvi Milenka Aćimovića, ki je ponovno prevzel funkcijo športnega direktorja, se je v nogometnem prvoligašu Olimpiji vnovič znašel tudi nekdanji priljubljeni in odlični napadalec Sebastjan Cimetorič. Zdaj 40-letni Ljubljančan (okrogli jubilej je praznoval v nedeljo) se je po končani športni poti odločil preizkusiti še v trenerski vlogi, odslej bo bogato nogometno znanje in izkušnje prenašal na igralce v mlajših selekcijah kluba.

»Delo z otroki je nekaj najlepšega, a v isti sapi predstavlja tudi veliko odgovornost. Ko sem sam začenjal nogometno pot, je bilo zelo pomembno, kdo mi je predajal znanje in izkušnje. Prepričan sem, da bom v sodelovanju s strokovnjaki v mladinskem pogonu zmajev uspešno sodeloval in pripomogel k ustvarjanju lepih nogometnih zgodb,« je poudaril dolgoletni slovenski reprezentant, ki ob Aćimovićevem klicu ni skrival navdušenja.

»Vsi, ki me dobro poznajo, vedo, da je Olimpija moja največja ljubezen. Počaščen sem in vesel vrnitve v klub, ki mi je toliko dal. Verjamem, da lahko skupaj ekipo dvignemo na še višjo raven. Kot velik navijač zeleno-belih redno spremljam njihove dvoboje. Pozna se homogenost in odlično vodenje moštva. Z nadarjenimi posamezniki, denimo Nikom Omladičem, Miho Zajcem, Nikom Kapunom in Andražem Šporarjem, ter drugimi kakovostnimi igralci smo lahko kos vsakemu domačemu tekmecu. Že jutri v Domžalah pričakujem neizprosen boj trenutno vodilnih zasedb in zmago Olimpije,« je optimističen »Cime«.

Zadovoljen je tudi Mile Aćimović: »Vsi smo veseli, da se je Sebastjan vrnil tja, kjer mu je mesto. Klubu je ogromno dal, ima veliko nogometnega znanja, ki ga lahko prenese tudi na naše najmlajše člane. Verjamem, da bodo naši najzvestejši privrženci pozdravili njegov prihod v klub, a tokrat v drugačni vlogi. Skupaj gremo naprej v nove zmage.«