City prisiljen Tevezu zmanjšati kazen za polovico

Potem ko je disciplinska komisija Manchester Cityja naložila visoko kazen Carlosu Tevezu se je pritožil sindikat nogometašev.

Objavljeno
28. oktober 2011 10.28
Posodobljeno
28. oktober 2011 10.49
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester - Nogometašu Manchester Cityja Carlosu Tevezu bo po visoki kazni, ki mu jo je naložila disciplinska komisija, vendarle lahko nekoliko odleglo. Potem ko bi moral za incident, ki ga je »zakuhal« na tekmi lige prvakov proti Bayernu, plačati kazen v višini milijona evrov, se je Argentinec pritožil. Ob tem ga je podprl tudi sindikat otoških nogometašev s predsednikom Gordonom Taylorjem, ki je obenem tudi Tevezov zastopnik.

Klubsko vodstvo je moralo zato kazen prepoloviti, v taboru argentinskega nogometaša pa razmišljajo tudi o morebitni tožbi proti trenerju ManCityja Robertu Manciniju, ki naj bi Teveza načrtno omalovaževal, ko je javno oznanil, da ni želel vstopiti v igro

Manchester City je Tevezu zaradi kršenja klubskih pravil, ko na tekmi lige prvakov 27. septembra v Münchnu proti Bayernu kot rezervist ni želel vstopiti v igro, odvzel 1,15 milijona evrov oziroma enomesečno plačo. Tevez je sicer kršenje pravil zanikal, češ da je prišlo do nesporazuma.