Conmebol januarja z novim vodstvom

Novega predsednika bodo maja prihodnje leto izvolili tudi v nogometni zvezi Srednje in Severne Amerike (Concacaf).

Objavljeno
12. december 2015 11.00
Paraguay Conmebol New President
J. P.
J. P.

Asuncion - Južnoameriška nogometna zveza (Conmebol) bo, kot je včeraj na zasedanju v Paragvaju odločil njen izvršni odbor, 26. januarja prihodnje leto volila novega predsednika, potem ko so zaradi vpletenosti v korupcijsko afero pri vrhu svetovne krovne družine (FIFA) nedavno priprli njenega dosedanjega prvega moža Juana Angela Napouta.

Paragvajca so zaradi jemanja podkupnin pri trženju mednarodnih turnirjev minuli teden priprli v Zürichu, nakar je sam odstopil s položaja. Vlogo vršilca dolžnosti trenutno opravlja njegov dovčerajšnji namestnik, Urugvajec Wilmar Valdez, ki je bil domala edina izbira, saj so možje postave že priprli tudi Venezuelca Rafaela Esquivela in Čilenca Sergia Jadueja. Valdez je letos že četrta oseba na čelu Conmebola, saj so policisti pridržali že Nicolasa Leoza, Eugenia Figuereda in Napouta, ki so si sledili na predsedniškem stolčku.

Začasno vodstvo imajo tudi v Srednji in Severni Ameriki (Concacaf). Po priprtju dosedanjega prvega moža Alfreda Hawita, ki se je ravno tako znašel v korupcijskih krempljih, zdaj zvezo vodi izvršni odbor pod taktirko generalnega sekretarja, Američana Teda Howarda, njegov namestnik pa je Mehičan Jurgen Mainka. Novega predsednika bodo v Concacaf po predvidevanjih izvolili maja prihodnje leto.