Nogometne novice: Conte se vrača decembra, Agger podaljšal z Liverpoolom

Trener Juventusa Antonio Conte bo zaradi skrajšane kazni svoje moštvo lahko vodil že 9. decembra.

Objavljeno
05. oktober 2012 17.34
Posodobljeno
05. oktober 2012 17.34
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Rim - Razsodišče italijanskega olimpijskega komiteja se je odločilo, da trenerju Juventusa Antonio Contu, ki naj bi bil udeležen pri nameščanju tekem, zniža desetmesečno kazen, tako da bo svojo ekipo lahko vodil 9. decembra na tekmi s Palermom.

Conte je bila sprva kaznovan z desetmesečno prepovedjo vodenja kluba, ker kot trener Siene ni prijavil poskusa prirejanja izida tekme druge italijanske proti Albinoleffeju. Zdaj je sodišče ugotovilo, da Conte napadalca Salvatoreja Mastronunzia ni pustil na klopi, ker ta ni želel sodelovati pri prirejanju izida, zaradi česar so mu kazen z desetih znižali na štiri mesece prepovedi vodenja Juventusa.

Trener aktualnega italijanskega prvaka bo vseeno moral izpustil prvi del lige prvakov, ki ga bodo njegovi varovanci sklenili 5. decembra proti Šahtarju iz Donjecka.

Torinski Juventus je po šestih kolih državnega prvenstva na prvem mestu (16 točk), z enakim izkupičkom kot Napoli, v ligi prvakov pa je začel nekoliko slabše. Po dveh kolih skupine E, v kateri so še Chelsea, Šahtar in Nordsjælland, je na tretjem mestu z dvema osvojenima točkama.

Tavares v Fulham

London - Senegalski vezist Mickael Tavares je podpisal kratkoročno pogodbo z angleškim prvoligašem Fulhamom. Londončani so Tavaresa dobili brez odškodnine, saj je bil 29-letni v Franciji rojeni vezist brez pogodbe, potem ko ga je odpustil nemški HSV.

Tavares, ki je za reprezentanco Senegala zbral 25 nastopov, že ima izkušnje z Otoka, saj je v minuli sezoni kot posojen nogometaš igral za drugoligaša Middlesbrough.

Agger še naprej v dresu Liverpoola

Liverpool - Danski branilec Daniel Agger je danes podaljšal sodelovanje z angleškim prvoligašem Liverpoolom, h kateremu je prišel leta 2006 iz danskega Brøndbyja. Po novem bo 27-letni igralec na Anfieldu ostal še nekaj sezon, saj je sklenil dolgoročno pogodbo, njene dolžine in finančnih podrobnosti pa klub ni razkril.

»Ta klub mi veliko pomeni. Tukaj sem srečen in želim ostati na tem stadionu, vesel sem, da so tudi v Liverpoolu zadovoljni z mano,« je ob podpisu nove pogodbe dejal Agger.

Pique vprašljiv za el clasico

Barcelona - Katalonski velikan Barcelona, vodilno moštvo španskega prvenstva, bo na nedeljskem derbiju z madridskim Realom igrala v okrnjeni zasedbi. Že zdaj je jasno, da na el clasicu ne bo sodeloval branilec Carles Puyol, ki si je na tekmi lige prvakov proti Benfici izpahnil komolec, vprašljiv pa je tudi še en branilec, Gerard Pique.

Ta jo je sicer poškodovan že dalj časa, saj jo je skupil na dvoboju s Spartakom, zdaj pa je njegov soigralec Xavi razkril, da je njegovo stanje še negotovo. »Ima petdeset odstotkov možnosti za igranje, več bo znano jutri,« je pojasnil španski reprezentant, ki je še dodal, da bo v primeru rojakove odsotnosti na njegovem položaju nastopil Alex Song.