Čop: V Zako se bom vračal v vsakem prostem trenutku

Po sinočnjem slovesu v Trnovskem pristanu je Iztok Čop svojo zadnjo tekmo odveslal še na Bledu.

Objavljeno
22. september 2012 19.11
Veslanje Cop
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Bled - Najuspešnejši slovenski športnik zadnjih dveh desetletij, Iztok Čop je na današnjem državnem prvenstvu na Bledu odveslala svojo zadnjo tekmo v profesionalni karieri. Po včerajšnji slovenosti v Trnovskem pristanu v Ljubljani, se je od svojih navijačev poslovil še v Mali Zak, kjer ga je pozdravilo blizu 1000 gledalcev, tudi nekdanji reprezentančni kolegi Robi Kraševec, Milan Janša, Miha Pirih in drugi.

»Šele zdaj začenjam dojemati, da je enega poglavja konec in da bo treba začeti drugo. Ko sem prišel v cilj, me je 'usekalo', da sem zadnjič prišel v cilj pred publiko. V preteklih dneh sem vedno razmišljal, kaj me še čaka jutri, danes pa sem se zavedal, da je to moj zadnji nastop. Je pa lažje, saj vem, da se bom vsakem prostem trenutku vračal v Zako,« je po tekmi povedal 40-letni Čop.

Najboljši slovenski veslač je ob slovesu na DP nastopil v dvojnem četvercu skupaj z dozdajšnjima tekmecema Estoncem Jurijem Jaansnom in Čehom Vaclavom Chalupo ter nekdanjim reprezentančnim soveslačem Davorjem Mizeritom, poroča STA.

Lastniku 16 kolajn, med njimi štirih olimpijskih, se je za veliko promocijo Bleda, ki jo je dosegel s svojimi uspehi, zahvalil tudi blejski župan župan Janez Fajfar. Čop pa mu je odvrnil, da so bile ravno lepote Bleda in pa tukajšnje veslaško znanje tisto, zaradi česar je v čolnu zdržal tri desetletja.