Nogometne novice: Courtois podpisal novo pogodbo s Chelseajem, Ribery si ni premislil

Belgijski vratar Thibaut Courtois je s Chelseajem podpisal petletno pogodbo, Franck Ribery vztraja v reprezentančnem pokoju.

Objavljeno
11. september 2014 21.23
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Belgijski reprezentančni vratar Thibaut Courtois je s svojim klubom Chelseajem podpisal novo pogodbo, ki ga na Londončane veže do leta 2019.

22-letni Courtois se je Chelseaju pridružil leta 2011 iz Genka, vendar je prve tri sezone preživel na posoji pri Atleticu. Belgijec je pri Madridčanih postal eden izmed najboljših vratarjev na svetu in klubu pomagal do naslova španskega prvaka in zmagovalca evropske lige.

»Zelo sem vesel te nove pogodbe, lepo je vedeti, da bom tu ostal še pet let. Že prej je bilo poskrbljeno za mojo prihodnost, zdaj pa se lahko posvetim nastopanju na tekmah,« je bil vesel Courtois, ki je češkemu veteranu Petru Čechu prevzel primat prvega vratarja v klubu.

Slovenski nogometni navdušenci bodo belgijskega vratarja lahko videli tudi v živo, saj bo Chelsea nasprotnik Maribora v skupinskem delu lige prvakov in bo 5. novembra gostoval v Ljudskem vrtu.

Ribery si ni premislil

Francoski nogometaš Franck Ribery bo navkljub grožnjam predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Michela Platinija ostal v reprezentančnem pokoju.

Ribery se je od galskih petelinov poslovil po svetovnem prvenstvu v Braziliji, ki ga je izpustil zaradi poškodbe hrbta, zdaj pa bi se rad posvetil igranju za Bayern: »S selektorjem Didierjem Deschampsom sva se strinjala s to odločitvijo. V prihodnosti se želim popolnoma osredotočiti na igranje pri Bayernu. Ne bom si premislil,« vztraja Ribery.

Platini se ni dobro odzval na Riberyjevo slovo od reprezentance in nogometašu grozi s suspenzom na klubski ravni: »Franck se ne more sam odločiti, če bo igral za Francijo ali ne. Če ga bo selektor izbral, bo moral igrati. Takšno je pravilo Fife. Če se povabilu v reprezentanco ne bo odzval, bo kaznovan s prepovedjo igranja na treh tekmah za Bayern. Evropsko prvenstvo leta 2016 je v Franciji in ne na Poljskem,« je dejal Platini.

Sturridge in Can na prisilnem počitku

Trener Liverpoola Brendan Rodgers je razkril, da se bo na naslednjih šestih tekmah moral znajti brez napadalca Daniela Sturridga.

Anglež si je na petkovem treningu državne reprezentance poškodoval stegensko mišico in je moral izpustiti kvalifikacijsko tekmo s Švico, zdaj pa klubu ne bo mogel pomagati na prvenstvenih dvobojih z Aston Villo, West Hamom in Evertonom, ligaškem dvoboju z Middlesbroughjem ter obračunih lige prvakov proti Ludogorcu in Baslu.

Liverpoolčani imajo še dodatno težavo, saj si je nemški novinec Emre Can poškodoval gleženj na tekmi reprezentance do 21 let  in bo odsoten šest tednov.