Cretu registriran za Maribor, Kobiljar okrepil Olimpijo

Iz NZS so potrdili, da je Romun Alexandru Cretu dobil pravico nastopanja za »vijoličaste«.

Objavljeno
15. februar 2018 18.37
ALEXANDRE CRETU
J. M., STA
J. M., STA

Ljubljana - Registracijska komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) je danes tudi uradno potrdila prestop vezista Alexandruja Cretuja k Mariboru. Romun ima tako pravico nastopanja a svoj novi klub od 16. februarja dalje. Prestop je dvignil kar nekaj prahu, saj pri Olimpiji trdijo, da so bili izigrani. Certu sicer za Ljubljančane v tej sezoni ni zbral niti za cel polčas igralnih minut, z aktualnimi državnimi prvaki pa je podpisal pogodbo do leta 2021.

»NZS smo že v ponedeljek, 12. 2. 2018, takoj, ko je do suma kršitve prišlo, poslali elektronsko pošto s pojasnili, danes pa še uradno pritožbo, saj menimo, da gre v tej zadevi za dejanje, ki ima elemente kaznivega dejanja,« so v sporočilu za javnost zapisali pri Olimpiji.

»Več kot očitno gre za prevaro agentov in kot vse kaže tudi Maribora. Tega mi je najbolj žal. Kluba sta partnerja, tako kot vseh deset klubov v prvoligaški konkurenci. Če bodo take zadeve postale praksa, potem bo slovenski nogomet postal divji zahod. Nogometna zveza ima tu najpomembnejšo vlogo in mora biti ob največjih klubih zgled zakonitosti in transparentnosti,« je za spletno stran kluba dejal predsednik Olimpije Milan Mandarić.

Olimpija pa se je po novici o odhodu Cretuja tudi sama okrepila. Nov član moštva je postal 21-letni nekdanji mladi reprezentant Bosne in Hercegovine, ki se najbolje znajde na položaju napadalnega vezista. Pogodbo z »zelenimi« je sklenil za dve sezoni in pol. Kobiljar je kar nekaj časa igral v ZDA, saj je tam z družino živel od otroštva, tako da ima poleg državljanstva BIH tudi državljanstvo ZDA. Nazadnje je igral v domači ligi za GOŠK Gabela, ob podpisu pogodbe pa je, po poročanju Olimpijine spletne strani, dejal: »Najprej bi se rad še enkrat zahvalil predsedniku Milanu Mandariću in vsem ostalim v klubu za zaupanje. Dal bom vse od sebe, da bom izpolnil vsa pričakovanja.«

Ankaran in Aluminij začenjata v Ajdovščini

V torek, 20. februarja se bo, z zaostalo tekmo 18. kola, začel spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije. Ankaran pa prve tekme tokrat ne bo igral »doma« v Dravogradu, pač pa bo ekipo Aluminija pričakal na štadionu v Ajdovščini. Srečanje bo ob 13. uri. Preostale ekipe pa z spomladanskim delom sezone začnejo 24. februarja, ko bodo na sporedu tekme 19. kola.