Cristiano Ronaldo in druščina bodo imeli čas do 20. avgusta

Vodstvo italijanske nogometne zveze pozna skrajni datum za končanje sezone v serie A.

Objavljeno
20. maj 2020 20.50
Posodobljeno
20. maj 2020 20.52
Juventusov nogometaš Cristiano Ronaldo je takole pozdravil navzoče ob prihodu na trening. FOTO: Reuters
F. T., STA
F. T., STA
Vodstvo italijanske nogometne zveze (FIGC) je sporočilo, da je določilo skrajni rok za dokončanje prekinjene sezone v najmočnejši ligi serie A. Sezono 2019/20 bodo morali v Italiji končati najpozneje do 20. avgusta. Tekmovanje je v Italiji prekinjeno že od začetka marca, za zdaj še ni znano, kdaj se bo lahko nadaljevalo. Najbolj verjeten datum je 14. junij. Naslednja sezona pa se bo predvidoma začela že 1. septembra.

V tej sezoni se obeta napet boj za prvaka, v katerem najbolje kaže Cristianu Ronaldu in drugim nogometašem Juventusa, najbližje za njimi kotira Lazio, ki dvanajst kol pred koncem zaostaja za Torinčani zgolj za točko.

image
Italijani naj bi oživeli serie A sredi junija, do 20. avgusta bodo igrali tekme brez navzočih gledalcev. FOTO: Reuters


Datum 20. avgust je zveza določila za primer, če bi prišlo še do kakšne prekinitve po tem, ko bi ligo že nadaljevali. FIGC je še sporočila, da bo na vsak način skušala najti rešitve za tri najmočnejše lige in žensko ligo. Za slednjo bodo rešitve iskali v naslednjih dneh, ostala tekmovanja v nižjih ligah bodo predčasno končali. V serie A bodo, če ne bo šlo drugače, morali poiskati alternativne načine, tudi s končnico ali posebnimi tekmami za obstanek v elitni konkurenci.