Čustveno slovo Milaniča: Hvala klubu, Violam, Zahoviću...

Milanič meni, da bo s selitvijo v avstrijski Sturm naredil korak naprej v trenerski karieri. Maribor zapustil s solznimi očmi.

Objavljeno
04. junij 2013 12.44
*mdr* Šport
D. O., Delo.si/STA
D. O., Delo.si/STA

Maribor - Najuspešnejši slovenski nogometni trener Darko Milanič je včeraj zvečer sporočil, da se seli v Sturm iz Gradca. Zdaj že nekdanji mariborski strateg je drugje v petih letih v Ljudskem vrtu osvojil štiri naslove državnih prvakov, tri pokalne naslove in dva superpokala ter ekipo dvakrat popeljal v tekmovanje Uefa liga Europa.

»Nisem navajen take vloge, to se mi dogaja prvič. Hvala klubu, hvala direktorju Zlatku Zahoviču, vsem sodelavcem, navijačem, posebej Violam, za podporo v teh petih letih in da so mi omogočili, da uživam v delu, lovorikah in osebnem napredku. Kot trener sem se v nekem trenutku moral odločiti za nekaj drugega. Vso srečo Mariboru v prihodnje, z mojo odoločitvijo so dobili velikega navijača,« je slovo na novinarski konferenci v prostorih kluba opisal Milanič.

Korak naprej v trenerski karieri

Slednji je s Sturmom podpisal triletno sodelovanje, odločitev pa je premleval dolgo časa. »Dobro me poznate, odločitev ni padla v enem trenutku. Po malem se je kuhalo že nekaj časa, to je popolnoma normalno in razumljivo, dokončno sem se odločil včeraj,« je dejal Milanič, ki je v barvah Sturma igral med leti 1993 in 2000.

»Zgodilo se je. To se mora zgoditi, ni kaj preveč za povedat. Odločil sem se tako, v profesionalnem športu se to dogaja. Zdaj me čaka nova destinacija, kar je zame velik izziv. Mislim, da delam korak naprej, to je moj cilj, da bi skozi vso kariero delal korake naprej,« je povedal Milanič, ki je vodstvo slovenskih prvakov presenetil s svojo odločitvijo.

Bo iz Ljudskega vrta odpeljal kakšnega igralca?

»Povejte mi, kdaj je dober trenutek. Nikoli ga ni. Prepričan sem, da so vsi v klubu pripravljeni na kaj takega in da imajo ustrezne rešitve. V nogometu ne moreš nekaj napovedati naprej, to se zgodi. To moje obdobje v Mariboru si bom nedvomno zapomnil po osebnem izrednem napredku, po devetih naslovih ... Imel sem izredno kakovosten kader, dobre pogoje, strašno podporo. Vsa ta leta so zame izredno pomembna, bistveno sem napredoval prav tu, kot glavni uspeh bi izpostavil igranje v evropski ligi. Takšna odločitev nikoli ni lahka, zaradi vseh teh uspehov in dobrega počutja je bilo še težje,« je povedal Milanič.

Slednji ni želel razkriti, ali bo odpeljal s seboj kakšnega igralca. »Vse je stvar pogajanj. Veliko nogometašev je, ki bi meni kot trenerju v mojem novem klubu bili okrepitev, to drži. Bomo videli. Maribor ima kakovostne igralce, tudi liga prvakov je dosegljiva. Imel sem dober odnos s fanti, po petih letih si postaneš bližji. Seveda so se odzvali na mojo odločitev. So odlični, zreli ljudje, želim jim vse najboljše v karieri,« je z nekoliko solznimi očmi še dejal Milanič in se ob aplavzu poslovil še od predstavnikov Viol.