Dare Vršič gre na Kanarske otoke

Slovenski nogometaš Dare Vršič bo po spodleteli avanturi pri Austrii kariero verjetno nadaljeval v španski 2. ligi.

Objavljeno
27. avgust 2013 18.26
mdr*Olimpija Austria
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Dare Vršič, svojčas tudi prvi strelec slovenske lige, ki se je pri dunajski Austrii znašel v nemilosti trenerjev (najprej Petra Stögerja in nato še Hrvata Nenada Bjelice), si je očitno že našel novega delodajalca. Ko mu je Bjelica povedal, da nanj ne računa več, in mu dal proste roke pri iskanju novega kluba, je 28-letni zvezni igralec zavihal rokave in rešitev našel v španskem drugoligašu Las Palmasu, ki je v prejšnji sezoni končal na šestem mestu.Tako ga danes seveda ne bo v kadru Austrie v povratnem dvoboju zadnjega kola kvalifikacij za ligo prvakov z zagrebškim Dinamom.

Vršič, ki je strelsko briljiral v predlanski sezoni (v dresu Olimpije je v 52 dvobojih vpisal kar 28 golov), naj bi klubu s Kanarskih otokov zvestobo obljubil v prihodnjih dneh, če bo do realizacije v resnici prišlo, pa bo nekdanji igralec Žiline, Politehnice in številnih domačih klubov (Olimpija, Koper, Celje, Mura) v zvezni vrsti igral skupaj z legendarnim nekdanjim španskim reprezentantom Juanom Carlosom Valeronom, ki se je pred sezono - po kar 13 letih pri Deportivu - prav tako preselil k Las Palmasu, pri katerem je sicer začel člansko kariero.

Las Palmas je po dolgoletnem nastopanju med špansko klubsko elito izpadel med drugoligaše v sezoni 1987/88 in se odtlej le še za dve leti (2000/01, 2001/02) vrnil v prvo ligo. Njegova največja uspeha v zgodovini sta naslova španskega podprvaka (1968/69) in pokalnega finalista (1977/78). V pretekli sezoni se je prebil do osmine finala španskega pokala, kjer pa ga je po dveh dvobojih odpravil Betis s skupnim izidom 2:1. Ob Vršiču se v klubu zanimajo še za enega mednarodno uveljavljenega zveznega igralca, slovaškega reprezentanta Kamila Kopuneka (Slovan Bratislava).