De Rossi še dve leti v Rimu

Roma je izgubila svoj zaščitni znak, ko je v pokoj odšel Francesco Totti, vsaj Daniele de Rossi pa ostaja med sinovi volkulje.

Objavljeno
31. maj 2017 19.34
Italy Soccer Serie A
N. Gr.
N. Gr.

Rim - Dolgo se je govorilo, da se je Daniele de Rossi naveličal Rome in da bi rad odšel v enega izmed velikanov, kjer bi se potegoval za največje evropske lovorike. A je 33-letnik utišal zlobne jezike in naznanil, da bo vsaj še dve leti igral v Rimu, barve Rome brani celotno kariero. 

»Danes sem podpisal pogodbo, ki je bila sicer dogovorjena že pred časom. Upam, da bodo navijači po zelo čustveni nedelji, ostali z nami, četudi se je poslovil legendarni Totti. In če bi se za odhod po Francescu odločil še sam, bi bilo to enostavno preveč,« je odločitev obrazložil borbeni de Rossi, ki je od Tottija tudi nasledil kapetanski trak.

De Rossi naj bi letno prejemal dobrih šest milijonov evrov, s čimer bo eden najbolje plačanih igralcev v Serie A. Če držijo poročila italijanskih medijev, naj bi v naslednjih letih največ zaslužil Paolo Dybala, ki bi pri Juventusu prejemal po sedem milijonov evrov in pol letno.