De Rossi: Z bejzbolskim kijem bi komu razbil zobe

Italijanski nogometni reprezentant in član Rome se je obregnil ob ekshibicionistično obnašanje mladih nogometašev.

Objavljeno
29. april 2017 13.38
*reu* SOCCER-EURO/
J. P.
J. P.

Rim - Italijanski nogometni reprezentant in zvezni igralec Rome, 33-letni Daniele de Rossi, je izgubil živce zaradi ekshibicionističnega obnašanja današnje generacije mladih športnikov. V odkritem intervjuju je spregovoril tudi o svojem odnosu s klubsko ikono Francescom Tottijem in o tem, ali so najboljši igralci plačani dovolj. 

»Priznam, nekateri mladi nogometaši mi gredo res na živce. Ko sem pred dvema desetletjema začenjal kariero, je bilo vse drugače. Danes pa vsak dvajsetletnik, ki igra v članski ekipi, stopi v garderobo in ima na Instagramu več sledilcev kot Leo Messi. Ko vidim, da pred dvoboji objavljajo posnetke iz slačilnice na družbenih omrežjih, me prime, da bi vzel bejzbolski kij in jim razbil zobe. A je treba vzeti v zakup, da so še najstniki; ko bodo stari toliko, kot sem jaz danes, se bodo oni pritoževali nad mularijo,« ni slepomišil pomožni kapetan Rome.

O Tottiju, kot vsi v klubu, govori z izbranimi besedami: »Imam ga za navadnega človeka, čeravno je v resnici vse, le običajen ne. Vselej sem bil iskren do njega. Branil sem ga pred kritiki in mu izkazoval veliko prijateljstvo, a mu, kadar je bilo treba, navrgel tudi kako krepko in mu denimo zabrusil, da je kreten. Takšnega luksuza nima nihče drug v klubu, kralja ne smeš užaliti.«

So današnji nogometaši plačani dovolj? »Glede na odgovornost in pomembnost dela, ki ga opravljamo, smo plačani celo preveč, a pot do astronomskih vsot ni enostavna. Je pa res, da bi, če bi bil Američan in se ukvarjal z bejzbolom, verjetno zaslužil še več,« je v svojem slogu končal obrambno usmerjeni igralec sredine igrišča, ki je Romi zvest že od začetka članske kariere.