Del Bosque vse bližje upokojitvi, EP bo zadnji turnir

Sloviti španski nogometni trener Vicente del Bosqueje namignil, da bo po euru 2016 verjetno zapustil nogomet.

Objavljeno
21. december 2015 22.22

Madrid - Selektor španske nogometne reprezentance Vicente del Bosque, ki bo čez dva dni dopolnil 65 let, resno razmišlja o upokojitvi. Kot je namignil, bi ta lahko prišla že kmalu, morda celo po evropskem prvenstvu naslednje leto v Franciji, ki so sicer tudi njegovo zadnje veliko tekmovanje.

Del Bosque, ki je o svoji nogometni prihodnosti spregovoril ob predstavitvi svoje knjige z naslovom »Zmage in porazi«, je dejal, da bo pred odločitvijo temeljito premislil. »Moja upokojitev je blizu, če bo vse v načrtu bo to konec evropskega prvenstva. A motiv za knjigo ni bil, da se z njo poslovim, do eura je še šest mesecev in v tem času se lahko zgodi marsikaj. Z ljudmi na španski nogometni zvezi se moram pogovoriti, kako in kaj.«

Po turnirju v Franciji bo tako špaska nogometna reprezentanca po dolgih letih verjetno dobila novega selektorja, Del Bosque je bil na čelu La Roje vse od leta 2008 in jo popeljal do izjemne serije uspehov. Ekipo je prevzel od Luisa Aragonesa, potem ko so Španci že postali evropski prvaki, nato pa osvojil še naslov svetovnega prvaka na SP 2010 in še enkrat postal evropski prvak dve leti pozneje.

Toda v Braziliji so Španci neslavno predali naslov in se poslovili že po skupinskem delu. Mnogi so bili mnenja, da mora Del Bosque oditi, vseeno pa drugi verjamejo, da bi lahko naslov evropskega prvaka osvojila še tretjič zapored.