Denarne kazni za Maribor in Olimpijo

Maribor in Olimpija bosta morala zaradi nešportnega obnašanja svojih navijačev na nedeljskem derbiju seči v žep.

Objavljeno
03. november 2011 09.30
Posodobljeno
03. november 2011 09.30
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si

Zaradi nešportnega obnašanja Green Dragonsov in Viol na zadnjem derbiju med Mariborom in Olimpijo, ki se je odvijal prejšnjo nedeljo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru, bosta kluba denarno kaznovana, poroča STA. Derbi, ki se je sicer končal neodločeno (2 : 2), so morali sodniki večkrat prekiniti. Navijači Olimpije so se izživljali nad stoli, jih lomili in metali na igrišče, navijači Maribora pa so izobesili transparent z neprimerno politično vsebino. Navijačem obeh ekip je prav tako uspelo na tekmo pretihotapiti veliko količino bakel, ki so jih nato metali na igrišče. Da bi bila skleda polna, so oboji vdirali na igrišče in s tem ustvarjali nemogoče pogoje za športen dvoboj med Mariborom in Olimpijo.

Nešportno pa se niso obnašali samo navijači, ampak tudi igralci. Rdeči karton zaradi namernega udarca tekmeca v glavo je dobil igralec Maribora, Dejan Mezga, ki bo moral naslednje tri tekme počivati.

Ljubljančane bo denarna kazen močneje udarila po žepu kot Mariborčane. Olimpija bo morala plačati 2700 eur, Maribor pa 1950 eur. Višina kazni, ki jo je izrekel disciplinski sodnik 1. SNL Simon Jeglič, je določena meddrugim na podlagi predkaznovanosti obeh klubov zaradi podobnih izgredov. Maribor bo moral plačati še dodatnih 300 eur zaradi več prejetih kartonov še poroča STA.