Di Matteo na trenerskem mestu Schalkeja

Pri Schalkeju so odpustili glavnega trenerja Jensa Kellerja in ga zamenjali z Robertom Di Matteom.

Objavljeno
07. oktober 2014 11.09
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Gelsenkirchen - Pri nemškem prvoligašu Schalkeju so se po dvoletnem sodelovanju razšli z glavnim trenerjem Jensom Kellerjem in na njegovo mesto postavili Roberta Di Mattea.

Za 43-letnega nemškega strokovnjaka Kellerja je bil usoden slab začetek sezone. Schalke je pod njegovim vodstvom zmagal le na dveh izmed sedmih tekmah nemškega prvenstva in je z osmimi točkami na enajstem mestu, za nameček pa je izpadel v prvem krogu nemškega pokala proti Dynamu iz Dresdna.

Schalkeju gre nekoliko bolje v ligi prvakov, kjer je na prvih dveh tekmah lige prvakov osvojil dve točki, vključno z neodločenim izidom proti slovenskemu prvaku Mariboru.

»Klubu manjka potrebna konstantnost, zato smo se odločili za ta korak. Verjamemo, da lahko Roberto Di Matteo stabilizira ekipo in nam pomagati uresničiti zastavljene cilje v domačem prvenstvu in ligi prvakov,« je odločitev nemškega moštva pojasnil športni direktor Horst Heldt.

Novi trener Schalkeja je 44-letni Roberto Di Matteo. Italijan je bil nazadnje zaposlen leta 2012, kot je Chelsea vodil do zmage v angleškem pokalu FA in ligi prvakov, nato pa presenetljivo ostal brez službe.

Za Di Mattea bo to četrti klub v njegovi trenerski karieri, pred Chelseajem je vodil še Milton Keynes Dons in West Bromwich Albion.