Di Matteo navdušen, a tudi zaskrbljen zaradi Oscarja

Ob sinočnjem neodločenem izidu med Chelseajem in Juventusom v ligi prvakov je z dvema goloma navdušil Brazilec Oscar.

Objavljeno
20. september 2012 08.13
Posodobljeno
20. september 2012 09.08
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Evropski nogometni prvak Chelsea je sinoči na štadionu Stamford Bridge pohod proti ubranitvi lovorike v ligi prvakov začel s točko proti Juventusu (2:2). Osrednji igralec tekme je bil mladi Oscar, ki se je ob svojem krstnem nastopu proslavil z dvema goloma, a senco na njegovo blestečo predstavo je na koncu vrgla grda poškodba gležnja.

Trener modrih Roberto di Matteo je ob Brazilčevi predstavi sprva skakal od navdušenja, nato pa od besa, ko je Aruto Vidal grdo zaustavil 21-letnika, ki je nato v 75. minuti odšepal z igrišča. Vidal je bil sicer tudi eden od rešiteljev Juventusa in ga z golom v 38. minuti vrnil v igro po zaostanku z 0:2.

»To je bil grd štart nanj, zato je moral z zelenice. Ne vemo še, kakšna je škoda, toda dobil je udarec v gleženj,« je na novinarski konferenci dejal Di Matteo in bil obenem nezadovoljen s sojenjem. »Sodnik bi večkrat lahko reagiral. Upam, da si bo UEFA tekmo še enkrat ogledala,« je pristavil trener Chelseaja, ki se je nadejal, da mu bo še en odličen »nakup« pred novo sezono, na razpolago že za sobotno tekmo v angleškem prvenstvu s Stoke Cityjem.

Oscar je na sinočnji tekmi navdušil zlasti z drugim golom, s katerim je popolnoma onemogočil tudi enega najboljših vratarjev na svetu Gianluigija Buffona. »Res je odlično začel. Zdelo se mi je, da bo to prava tekma za njegov krst. Taktično je naloge opravil popolno, zadel je dva gola, še posebej čudovit je bil drugi. Sicer potrebuje še nekaj časa da se uigra, saj se je šele vrnil z reprezentančnih akcij. Je velik talent in vsekakor smo lahko veseli, da ga imamo,« je Di Matteo še pohvalil svojega igralca.

Trener modrih je bil lahko manj zadovoljen tudi z neodločenim izidom, saj je Chelsea v 31. minuti že vodil z 2:0. »Bili smo v odličnem položaju, a vendarle iztržili le točko. Igrali smo proti odlični ekipi, zato bi morali igro bolj zapreti in zmagati. Premalo smo pritiskali, izgubili smo posest žoge, hitreje bi se morali odzvati ob drugem Juventusovem golu,« je priznal italijanski strokovnjak.

Bolj zadovoljen je bil s končnim izkupičkom Massimo Carrera. Juventus se je v elitno tekmovanje vrnil po treh letih. Kot je dejal, bi ob zaostanku z 0:2 proti evropskim prvakom zlahka izgubili, a se je moštvo dvignilo, pripravilo preobrat in več kot zasluženo prišlo do točke. »Dobro smo odigrali. Bili smo v slabem položaju, zaostajali za dva gola, toda vseeno nismo izgubili zaupanja in se borili nprej. Lahko bi zmagali, a tudi izgubili. Smo le veseli, da smo dokazali, da se lahko enakovredno kosamo z evropskimi prvaki,« je še dejal Carrera.

Liga prvakov, 1. kolo

Skupina E:

Chelsea - Juventus 2:2 (2:1)

(Oscar 31., 33.; Vidal 38., Quagliarella 80.)

Šahtar Donjeck - Nordsjaelland 2:0 (1:0)

(Mkhitaryan 44., 76.)

Skupina F:

Bayern - Valencia 2:1 (0:1)

(Schweinsteiger 38., Kroos 76.; Valdez 90.)

Lille - Bate Borisov 1:3 (0:3)

(Chedjou 60.; Volodko 6., Rodionov 20., Olekhnovich 43)

Skupina G:

Celtic Glasgow - Benfica 0:0

Barcelona - Spartak Moskva 3:2 (1:1)

(Tello 14., Alves 29./avtogol, Messi 71., 80.; Romulo 58.)

Skupina H:

Manchester United - Galatasaray 1:0 (1:0)

(Carrick 7.)

Braga - Cluj 0:2 (0:2)

(Bastos 19., 34.)