Di Matteo se bo posvetil predvsem obrambi

Novi trener Schalkeja Roberto Di Matteo je dejal, da bo pri svoji novi ekipi najprej skušal stabilizirati obrambo.

Objavljeno
08. oktober 2014 18.39
Germany Bundesliga Soccer Schalke
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Gelsenkirchen - Navijačem nemškega nogometnega prvoligaša Schakeja se je danes tudi uradno predstavil novi trener prve ekipe Italijan Roberto Di Matteo, ki je opozoril, da imajo rudarji trenutno največ težav v obrambi, zato bo stabilizacija zadnje vrste njegova prva naloga.

Naslednik Jensa Kellerja je v tem elementu igre dokazano eden boljših trenerjev, saj je z izrazito obrambno naravnano taktiko leta 2012 angleški Chelsea popeljal tudi do naslova evropskega klubskega prvaka. »Schalke je dobra ekipa. Ima velik potencial, največ težav je v obrambni vrsti. Pred nami je veliko dela, želja vseh v klubu pa je, da se čim hitreje izvijemo iz te majhne krize,« je na današnji predstavitvi ob nastopu na novo funkcijo dejal 44-letni Di Matteo, ki je na klop modrih sedel po njihovem neprepričljivem začetku sezone s Kellerjem na klopi.

Schalke je namreč po sedmih kolih državnega prvenstva z osmimi točkami na zanj skromnem enajstem mestu, v ligi prvakov pa je z dvema remijema - v gosteh s Chelseajem in doma z Mariborom - še vedno brez zmage. Di Matteo bo na klopi Schalkeja debitiral po reprezentančnem premoru, ko v Gelsenkirchen prihaja berlinska Hertha.