Dinamo edini klub, ki v evropskih tekmovanjih letos še ni zabil gola

Od 80 klubov, ki nastopajo v ligi prvakov in evropski ligi, so brez doseženega gola ostali le nogometaši Dinama iz Zagreba.

Objavljeno
04. november 2011 15.56
Posodobljeno
04. november 2011 16.39
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Po zadnjem odigranem kolu lige prvakov, v katerem je Ajax s 4:0 ponižal Dinamo, so se hrvaški nogometaši znašli pod plazom hudih kritik, malce presenetljivo se je spornih komentarjev vzdržal športni direktor kluba Zoran Mamić.

»Po slabih rezultatih je vedno najprej na udaru trener, toda tudi igralci morajo nekaj spremeniti. Zagotovo igramo v daleč najtežji skupini, saj se merimo z megaekipami. Poraz je normalen, a moramo kljub vsemu napraviti manj napak,« je po prespani noči dejal Mamić.

Zagrebško moštvo je edino od 80 ekip, ki nastopajo v ligi prvakov in evropski ligi, ki mu v tej sezoni še ni uspelo zabiti niti enega samega gola. Hrvaški mediji so zapisali, da so gole dosegli celo nogometni »velikani« kot so Genk, Otelul, AEK Larnaca, Shamrock, Slovan in tudi Maribor.

Dinamo je tako na dobri poti, da se v nogometno zgodovino vpiše, kot ena od najslabših ekip, ki je zaigrala v prestižni ligi prvakov.

Odkar so uvedli aktualni sistem tekmovanja v LP, sta namreč le Maccabi Haifa in Deportivo skupinski del sezone končala brez zadetka. Deportivo je v sezoni 2004/05 dvakrat iztržil neodločen izid (0:0) in tako celo vknjižil dve točki, precej bolj neuspešni so bili nogometaši Maccabija, ki so pred dvema letoma izgubili vseh šest tekem in imeli ob tem gol razliko 0:8.

Do konca skupinskega dela lige prvakov sta sicer še dve koli, Dinamo se bo naprej na stadionu Santiago Bernabeu na povratni tekmi pomeril z Real Madridom, nato pa bodo v domačem Maksimirju gostili še Lyon.