Domžale po zadetku Dobrovoljca do drugega pokalnega naslova! (FOTO) 

Neatraktivno srečanje na Bonifiki so po zadetku Dobrovoljca z 1:0 dobile Domžale, Olimpija je ostala praznih rok. 

Objavljeno
31. maj 2017 22.18
hočevar nogomet
N. Gr.
N. Gr.

Koper - Taktični boj, raztrgana igra in obilica prekrškov, na koncu pa zaslužena zmaga Domžal, bi lahko povzeli finale slovenskega pokala na Bonifiki. Tako Olimpija kot Domžale sta si v pokalu reševala sezoni in to se je poznalo tudi na igrišču, kjer ne varovanci Safeta Hadžića ne ekipa Simona Rožmana nista želela preveč tvegati. 

Prvi polčas je pripadel Domžalam, ki so bile bolj konkretne na sredini igrišča, a vrat Roka Vodiška vendarle niso ogrozile. Začetek drugega dela je bil obarvan v zeleno, nato pa je Romun Alexandre Cretu prejel neumen rdeči karton in tehtnica se je prevesila na domžalsko stran. Junak je z zadetkom postal Gaber Dobrovoljc in začelo se je veliko domžalsko slavje na Bonifiki.

Safet Hadžić, trener Olimpije: »Tekmo smo izgubili ob rdečem kartonu, bila je težka, borbena tekma z obeh strani, karton pa je prevesil tehtnico in zato smo izgubili tekmo. Čestitam Domžalam. Bili smo nervozni, ker smo si res želeli zmagati ta pokal. S stanjem glede tega, če bom nadaljeval na klopi, se nisem obremenjeval, ponosen sem na to, kaj smo s fanti naredili. Če je to moja zadnja tekma, bi se rad vsem zahvalil.«

Simon Rožman, trener Domžal: »Lepo je igrati pred takimi navijači, zaslužili smo si ta pokalni naslov, ker smo imeli celo sezono ogromno smole, a smo dobro delali vse do konca in zdaj nam je uspelo. Z mojega vidika je za nami naporna sezona, na zadnjih štirih tekmah prvenstva smo razmišljali le še o tem finalu. Fantje so "fejst, fejst" garali za ta uspeh.«

Gaber Dobrovoljc, strelec edinega gola na tekmi: »Hočem se prepustiti trenutku, vsi smo si zaslužili to zmago, da smo tako dobro odigrali proti takemu nasprotniku je še slajše, pa še naši sosedi so, torej najboljše možno. Ko stopimo skupaj, nam nihče nič ne more, kar smo tudi pokazali in pustili srce na igrišču. Poklopilo se nam je tudi za nazaj, vedeli smo, da smo vredni več, kot kaže prvenstvena lestvica.«

PRVI POLČAS

Prvi polčas finala ni prinesel blesteče predstave ne z ene ne z druge strani, boljši nasprotnik pa so bile kljub vsemu Domžale. Prvič je resno s predolgim predložkom zapretil Žan Majer, žoga je preletela kazenski prostor in končala na prečki nemočnega Roka Vodiška. Nato je s predložkom zapretil še Jure Balkovec, a je obramba Olimpije tokrat zdržala.

Najlepšo priložnost za Olimpijo je po akciji Kinglseyja Boatenga zapravil Issah Abass, ki je streljal z roba kazenskega prostora. V zadnjih desetih minutah je že tako ne ravno visok tempo še nekoliko padel in publika na Bonifiki do odmora ni videla zadetka. 

DRUGI POLČAS

Zaspan začetek drugega dela je prekinila sporna izključitev Alexandreja Cretuja. Ljubljanski vezist romunskih korenin je naredil prekršek na sredini igrišča nad Ivanom Firerjem, sodnik Slavko Vinčić pa se je odločil, da je bilo to dovolj za drugo rumeno kazen in Romuna predčasno poslal pod prho. Olimpija bo več kot pol ure igrala z igralcem manj. 

Domžale so le tri minute kasneje izkoristile prednost igralca več. Po predložku z leve strani, iz kota je podal Žan Majer, je najvišje skočil Gaber Dobrovoljc in odlično meril v levi spodnji kot Roka Vodiška, ki je bil brez moči. Tik pred tem je Kenan Bajrić pri zmajih zamenjal Issaha Abassa, zaostanek bodo tako lovili z le enim pravim napadalcem na igrišču.  

V zadnjih 20 minutah sta obe ekipi igrali raztrgano in zelo grobo, sodnik Vinčič ni znal umiriti razgretih strasti na obeh straneh, tekma mu je vse bolj polzela iz rok. Olimpija je jalovo napadala, iz minute v minut pa je bilo pred golom Domžal več igralcev v zelenih dresih in posledično se je tudi rumenim ponujalo vse več prostora za hitre protinapade.

Na vsaki strani je bilo nekaj polpriložnosti, a nobene zares lepe in po petih minutah sodniškega dodatka je na Bonifiki, kjer je tekmo spremljalo več kot 3200 gledalcev, sodnik Vinčič odpiskal konec pokalnega srečanja. 

Olimpija - Domžale 0:1 (0:0) 
Dobrovoljc 60.