Dragi okrepitvi doslej Zenitu prinesli le razdor v ekipi

Po dragih nakupih Zenita sta višjo plačo zahtevala Igor Denisov in Aleksander Keržakov. A ju je vodstvo hitro utišalo.

Objavljeno
27. september 2012 13.57
FBL-RUS-ZENIT-FILES
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Moskva - Ruski nogometni prvoligaš Zenit iz St. Peterburga si je v želji po evropskem uspehu letos privoščil dve dragi okrepitvi, ki pa zaenkrat moštvu še nista prinesli veliko uspeha. Brazilec Hulk in Belgijec Axel Witsel, za katera je klub namenil 80 milijonov evrov, sta po mnenju portugalskega branilca Bruna Alvesa, začela razdor v ekipi.

Klub je vrtoglave zneske namenil tudi za plače nogometašev, Hulk naj bi denimo prejemal 5 milijonov € letno. To je  spodbudilo Igorja Denisova in Aleksandra Keržakova, da sta še sama zahtevala povišico, a ju je vodstvo hitro utišalo in ju poslalo v mlado Zenitovo ekipo.

»Kar se dogaja, ne koristi nikomur,« se je o škandalu za Sport Express daily razgovoril Alves. Kot je dejal, je bil suspenz Denisova in Keržakova za moštvo »veliko neprijetno presenečenje«. »Igor ni doslej manjkal niti na eni tekmi. Je eden najpomembnejših igralcev v ekipi,« je z obžalovanjem še povedal Alves in si diplomatsko zaželel, da bi bilo napetosti v ekipi čim prej konec.

»Upam, da bomo hitro našli rešitev, ki so sprejemljiva za vse. Dejstvo je, da Zenit v tem trenutku potrebuje vse vse igralce,« je še dejal portugalski reprezentant in dodal, da sta sicer Hulk in Witsel pomembna okrepitev za ekipo. 

Zenit se z milijonskimi vložki v ekipo sicer lahko primerja z najboljšimi klubi v Evropi, vseeno pa njegov začetek v evropskih tekmovanjih ni bil najbolj blesteč. Tudi v domačem prvenstvu, ki ga je v prejšnji sezoni prepričljivo dobil, je šele na petem mestu.