Drevi bodo spoznali moč Zavčevih upov Laščani

Boks: Najboljši slovenski amaterji nad Srbe. V Ljubljani najbolj navdušil Denis Lazar.

Objavljeno
20. april 2017 23.09
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Laško – Potem ko je pred dobrim mesecem uspešno opravil s krstno prireditvijo »Dejan Zavec Gala Boxing«, bo najboljši slovenski boksar doslej tudi nocoj (19.30) poskušal navdušiti navzoče na pristnem boksarskem večeru. Po Ljubljančanih bodo videli na delu najboljše Slovence še zbrani v Thermani Laško.

Nekdanji svetovni prvak Dejan Zavec se je uspešno preselil ob ring kot trener in organizator boksarskih spektaklov. Prvi večer »Dejan Zavec Gala Boxing« je navdušil navzoče v Unionski dvorani v Ljubljani, ki so spremljali šest zanimivih obračunov po pravilih amaterskega boksa, med drugimi sta glasno zaploskala večeru tudi resorna ministrica Maja Makovec Brenčič in prvi mož OKS Bogdan Gabrovec. Nagrado za borca večera je tedaj prejel Denis Lazar, ki je dobil spektakularen dvoboj z Italijanom Gianluco Andronicom.

Italijani so prišli v Ljubljano s spodobno zasedbo, prav zanimivo bo videti, kako izenačen bo drevišnji boj med Slovenci in Srbi. Najprej se bosta udarila najmlajša Tomi Lorenčič in Perenčević (do 64 kg), nato bo sledilo še pet slovanskih obračunov v članski konkurenci. To bodo Mejač vs Jovanović (81 kg), Sejdinović vs Panić (75 kg), Sekol vs Sarić (69 kg), Lazar vs Nistor (81 kg) in Venko vs Makić (75 kg).

Večer z novim boksarskim konceptom na naših tleh bi bil lahko zelo zanimiv, v seštevku pa gre za enega od štirih letošnjih spektaklov, s katerimi želi Dejan Zavec približati amaterski boks navijačem in pokroviteljem, hkrati pa čim bolje pripraviti naše borce za morebiten zgodovinski nastop na olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu.