Drevi še Kurtić, Kampl, Milec, ...

Nocoj na tekmah evropske lige tudi številni slovenski nogometaši, med njimi štirje Katančevi reprezentanti.

Objavljeno
02. oktober 2014 11.19
FBL-ITA-SERIEA-INTER MILAN-CAGLIARI
J. S., šport
J. S., šport
Ljubljana – Potem ko so v minulih dneh razvajali nogometne privržence najboljši nogometaši na svetu, je četrtkov večer že tradicionalno »rezerviran« za tekme v evropski ligi. Aktivni bodo tudi številni slovenski nogometaši, med njimi štirje Katančevi reprezentanti.

Najbližje slovenskim navijačem bo mini derbi 2. kola na Reki, kjer bo gostovala Sevilla, v minuli sezoni zmagovalka evropske lige. To bo kar pravšnji nogometni spektakel za Rečane, ki bodo vnovič lepo napolnili Kantrido. Trener Matjaž Kek in igralci – med njimi tudi Goran Cvijanović, poškodovani Miral Samardžić pa ne – bodo poskušali opraviti kaj več kot nazadnje pri Standardu, ko so kljub dobri igri podpisali vdajo tik pred koncem tekme. »Po zmagi z Zagrebom smo se lahko v miru pripravili na Sevillo. Smo v dobri formi, igramo dobro, nekatere prvine pa moramo do tekme s Španci gotovo izpiliti,« je napovedal Kek. Andaluzijci, ki so na poti do naslova letos izločili tudi Mariborčane, so kljub prodaji Ivana Rakitića zelo močni, konec tedna so izgubili šele prvič v tej sezoni španskega prvenstva in le tri točke zaostajajo za vodilno Barcelono. Pravi beneluški derbi se obeta Martinu Milcu, ki je na reprezentančnem zboru za Estonijo manjkal le zavoljo poškodbe. Gostovanje Standarda pri Feyenoordu bo gotovo paša za oči navijačev. Zanimivo bo videti tudi učinek naveze Iličić-Kurtić v Minsku, kot tudi odgovor na vprašanje, ali je Kamplov Salzburg z zmago pri Rapidu dokončno prebrodil igralsko in rezultatsko krizo.

Evropska liga, zanimivejši pari 2. kola: Dinamo Minsk – Fiorentina (Iličić, Kurtić), Feyenoord – Standard (Milec), Rijeka (trener Kek, Cvijanović, Samardžić) – Sevilla, Asteras Tripolis – Partizan (Ilić), Astra – Salzburg (Kampl), Inter (Handanović, Krhin) – Karabah, Villarreal (Jokić) – Apollon.