Drogba bi rad pomagal Chelseaju

Napadalec Montreala Didier Drogba bi se rad pridružil trenerskemu štabu Chelseaja, a ima veljavno pogodbo z Montrealom.

Objavljeno
24. december 2015 10.15
SOCCER-ENGLAND-CHE-SUN/
M. Ž.
M. Ž.

London - Napadalec iz Slonokoščene obale Didier Drogba je izrazil željo, da bi se pridružil trenerskemu štabu londonskega Chelseaja in tako pomagal svojemu nekdanjemu klubu, ki je zelo slabo začel domače prvenstvo. A težava je, da ima veteran še veljavno pogodbo z Montrealom.

37-letni Drogba je ena izmed legend Chelseaja. Za londonski klub je igral med letoma 2004 in 2012 ter med letoma 2014 in 2015, v tem času pa je moštvu pomagal do štirinajstih lovorik.

Didier Drogba se je letošnje poletje pridružil Montrealu in podpisal 18-mesečno pogodbo, zdaj pa bi se rad predčasno vrnil k svojemu ljubljenemu klubu, ki v angleškem prvenstvu igra zelo slabo. Londončani so na 17 tekmah osvojili le 18 točk in so na petnajstem mestu, le tri točke od mest, ki ob koncu sezone vodijo v drugoligaško tekmovanje, zaradi česar se je moral posloviti portugalski trener Jose Mourinho.

Nekdanjega kapetana Slonokoščene obale so v teh dneh zasledili v Londonu, kjer si je v družbi lastnika Chelseaja Romana Abramoviča in novega trenerja Guusa Hiddinka ogledal tekmo s Sunderlandom. Hiddink je javno izrazil svoje spoštovanje do Drogbaja, ki bi ga rad videl v londonskem moštvu, a priznal, da to ne bo lahka naloga:

»Z njim sem že sodeloval pred petimi oziroma šestimi leti in zelo sem bil vesel, da sem imel v ekipi takega profesionalca. On je legenda tega kluba, vendar pa obstaja težava, saj trenutno igra za Montreal. Ne vem, kaj točno bo potrebno, da ga pripeljemo v klub, a sem že javno govoril o tem, da so igralci takšnega kova ključni za klub,« je povedal Hiddink.

Pri Montrealu bi radi zadržali Drogbaja

V kanadskem moštvu so potrdili, da potekajo pogovori s Chelseajem glede morebitnega prestopa Didierja Drogbaja, pri čemer so poudarili, da ima napadalec z Montrealom sklenjeno pogodbo tudi za naslednjo sezono.

»Trenutno potekajo pogovori z Didierjem Drogbajem in Chelseajem. Naredili bomo vse, da bo igralec tudi v prihodnji sezoni igral za naš klub. Razumemo njegovo navezanost na nekdanji klub in željo, da mu pomaga, vendar pa je naš cilj, da tudi v prihodnji sezoni igra za naše moštvo, kot je zapisano v pogodbi,« so sporočili iz kanadskega kluba.