Drugi zaporedni poraz Madridčanov, vse daljši seznam poškodovanih pri Barceloni

Aktualni španski prvaki, nogometaši Reala, imajo že osem točk zaostanka za vodilno Barcelono.

Objavljeno
16. september 2012 00.50
Posodobljeno
15. september 2012 23.30
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Madridski Real je v četrtem kolu španskega prvenstva doživel nov udarec, saj je na gostovanju pri Sevilli izgubil drugič zapored (0:1) in ostaja pri le štirih osvojenih točkah.

Za domače je že v drugi minuti zadel Piotr Trochowski, ki se je po podaji iz kota otresel Angela Di Marie in premagal Ikerja Casillasa. Akualni španski prvaki so nato vse moči usmerili v napad, a je do konca prvega polčasa ostalo pri minimalnem vodstvu Seville.

Trener Reala Jose Mourinho je po prihodu iz slačilnice na igrišče poslal Luko Modrića in Karima Benzemaja. Prvi je nase opozoril v 52. minuti, ko je z razdalje sprožil natančen strel, domači vratar Andres Palop pa ga je z zadnjimi močmi odbil v okvir vrat in izid se ni spremenil.

Madridčani so bili osem minut kasneje znova blizu izenačujočemu golu, vendar je branilec Sergio Ramos po podaji Benzemaja iz neposredne bližine z glavo udaril prek vrat. Gostje so imeli zadnjo priložnost v 81. minuti, ko je Gonzalo Higuain z uporabno podajo zaposlil Cristiana Ronalda, tega pa je v zadnjem trenutku z uspešnim posredovanjem ustavil Fernando Navarro, tako da se je dvoboj končal z zmago Seville.

Barcelona melje naprej, poškodba Puyola

Za razliko od Reala pa Barcelona na začetku sezone igra po pričakovanjih in je na četrtem prvenstvenem dvoboju vknjižila še četrto zmago. Katalonci so tekmo z Getafejem začeli brez Lionela Messija, Daniela Alvesa, Davida Ville in Javierja Mascherana, ki so zaradi prihajajoče tekme lige prvakov na svojo priložnost čakali na klopi za rezerviste.

Gostje so kljub okrnjeni zasedbi prvi povedli, za kar je s svojim drugim golom na zadnjih dveh tekmah poskrbel Adriano v 32. minuti. Trener Barcelone Tito Vilanova se je zaradi minimalnega vodstva svojega kluba odločil, da v 59. minuti v igro pošlje Lionela Messija. Ta je znova dokazal svoje mojstrstvo in med 74. ter 78. minuto dvakrat premagal domačega vratarja Miguela Moyo.

Nogometaši Getafeja so izid znižali v 80. minuti, ko se je žoga po strelu Sarabie najprej odbila od Adriana, nato pa še od Mascherana, ki jo je poslal v lastno mrežo. Prejeti gol Kataloncev ni ustavil, kar je potrdil rezervist David Villa, ki je v 91. minuti zadel za končnih 4:1.

Zmago gostov je imela grenak priokus, saj je kapetan Carles Puyol v 57. minuti zaradi poškodbe kolena moral zapustiti igrišče. Po prvih podatkih naj bi branilec manjkal vsaj štiri tedne, tako da bo moral izpustiti derbi španskega prvenstva z madridskim Realom, ki bo sedmega septembra na štadionu Camp Nou.

Barcelona ima po štirih tekmah maksimalnih 16 točk in zaseda prvo mesto, medtem ko je glavni tekmec, madridski Real, s štirimi točkami šele dvanajsti.

Rezultati četrtega kola:

Malaga - Levante 3:1 (1:0)

(Saviola 28., Joaquin 59., Soler 93.; Michel 46.)

Valencia - Celta Vigo 2:1 (1:1)

(Feghouli 4., Cissokho 50.; Krohn Dehli 16.)

Getafe - Barcelona 1:4 (0:1)

(Mascherano 80. (ag); Adriano 32., Messi 74., 78., Villa 91.)

Sevilla - Real Madrid 1:0 (1:0)

(Trochowski 2.)

Jutri:

Espanyol - Athletic (12)

Granada - Deportivo (16)

Osasuna - Mallorca (18)

Real Sociedad - Zaragoza (19.50)

Atletico - Rayo Vallecano (21.30)

Ponedeljek:

Valladolid - Betis (21.30)

 

Lestvica:

1. Barcelona 4 4 0 0 12 točk

2. Malaga 4 3 1 0 10

3. Sevilla 4 2 2 0 8

4. Mallorca 3 2 1 0 7

5. Rayo Vallecano 3 2 1 0 7

...

12. Real Madrid 4 1 1 2 4