Dva igralca Mure z okužbo, Bravo v osamitev

Vodstvo nogometnega prvoligaša iz Ljubljane se je odločilo za 10-dnevno osamitev, ker sta bila okužena dva igralva vodilnega moštva 1. SNL.

Objavljeno
06. oktober 2020 11.10
Posodobljeno
06. oktober 2020 11.12
Na nedeljski tekmi 6. kola 1. SNL sta igrala tudi z virusomo sars-cov-2 okužna igralca Mure, zaradi česar je Bravo že šel v osamitev. FOTO: Sobotainfo
G. N., STA
G. N., STA
Ljubljana - Nogometaši ljubljanskega prvoligaša Brava, ki so minuli vikend na prvenstveni tekmi v Šiški Muri prizadejali prvi poraz letos v PrvaLiga Telekom Slovenije, morajo v desetdnevno karanteno. Kot so zapisali pri Bravu, sta bila dva nogometaša Mure pozitivna na covid-19, zato se je vodstvo kluba preventivno odločilo za samoosamitev članske ekipe.

V članski ekipi Brava doslej še ni bilo potrjenega primera okužbe z virusom sars-cov-2, nihče od članov ekipe pa ne kaže znakov okužbe, so še zapisali na spletni strani ljubljanskega prvoligaša.

Dodali so, da so v skladu s priporočili in zahtevami NIJZ v samoosamitev napotili vse igralce, ki so zaigrali na nedeljski tekmi proti Muri.

Okužbo z virusom so pri treh nogometaših odkrili tudi v mladi nogometni reprezentanci, v katero sta bila povabljena dva člana Mure Jan Gorenc in Tomi Horvat.