Dvoboj BiH in Irske v gosti megli brez zmagovalca

Tekmeca sta se v Zenici razšla z 1:1, gola sta padla v končnici, povratni dvoboj v ponedeljek v Dublinu.

Objavljeno
14. november 2015 00.16
SOC/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Zenica - Si bo skozi stranska vrata mesto na nogometnem evropskem prvenstvu prihodnje leto v Franciji zagotovila BiH ali Irska, bo znano šele po ponedeljkovem povratnem dvoboju dodatnih kvalifikacij, današnji prvi ne daje niti namiga, saj sta se tekmeca v megleni Zenici razšla brez zmagovalca, z 1:1. V nekoliko ugodnejšem položaju so zaradi doseženega zadetka v gosteh kajpak Irci, ki pa bodo morali doseženo še potrditi na dublinskem štadionu Aviva.

Vse do končnice so gledalci spremljali bore malo kakovostnega nogometa. Vedad Ibišević v 22. in Senad Lulić v 61. minuti sta se znašla v edinih resnejših priložnostih, a se irska mreža ni zatresla. Kljub popolni premoči domačih (posest žoge 59 %, priložnosti 14:5, streli v okvir vrat 5:3, koti 3:2) so prvi zadeli tekmeci, v vodstvo jih je v 82. minuti popeljal 23-letni zvezni igralec Robbie Brady.

Tribune štadiona Bilino polje so obmolknile, a zgolj za tri minute, ko je stvari v svoje roke kajpak vzel prvi domači zvezdnik Edin Džeko, ki je izkoristil podajo rezervista Stojana Vranješa in vpisal že osmi gol v teh kvalifikacijah, povprečno je na vsaki tekmi dosegel enega. Moštvi sta obračun, ki je bil mestoma celo na robu regularnosti zaradi goste megle, tako spravili pod streho brez zmagovalca.