Džudović: Nisem poslal pisma podpore za Rooneyja

Črnogorski branilec Miodrag Džudović je zanikal pisanja medijev, da je na UEFA poslal pismo v podporo Waynu Rooneyju.

Objavljeno
08. november 2011 09.38
Posodobljeno
08. november 2011 10.27
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Budva - Saga okoli nastopa angleškega zvezdnika Wayna Rooneyja na evropskem prvenstvu prihodnje leto se bo očitno še dodatno zapletla.

Angleška nogometna zveza (FA) je danes tudi uradno na UEFA poslala pritožbo zoper njihove sankcije, saj so nogometaša Manhcester Uniteda kaznovali s tremi tekmami prepovedi igranja za angleško izbrano vrsto. Slednji je namreč v zadnjem kolu kvalifikacij grdo brcnil branilca Črne gore Miodraga Džudovića in si upravičeno prislužil rdeči karton.

Po poročanju medijev, naj bi Črnogorec že pred časom poslal pismo na UEFA, v katerem se je zavzel za Rooneyja, a je Džudović sedaj to zanikal. »Vir vseh teh informacij je bil nek ruski časopis, ki je objavil, da sem na UEFA poslal neke vrste pismo, toda to je daleč od resnice,« je dejal nogometaš Spartaka Nalchika in tako dodobra zmanjšal možnosti, da bi se UEFA vendarle usmilila Rooneyja in mu znižala kazen.

Glavni argument pritožbe FA namreč temelji prav na tem pismu, ki pa ga očitno sploh ni bilo. »Omenjeni časopis je skupaj z nekaterimi navijači Manchester Uniteda skušal lobirati za Rooneyja. Urednik me je vprašal, ali bi jih podprl in sam sem se s tem strinjal, a nisem poslal nobenga pisma podpore,« je zaključil Črnogorec.