»El clasico« brez Neymarja

Brazilec je kaznovan s prepovedjo nastopanja na treh tekmah. Klub se je pritožil, a razsodišče o primeru še ni odločalo.

Objavljeno
23. april 2017 17.51
SOCCER-CHAMPIONS-FCB-JUV/
J. P.
J. P.

Barcelona - Nocojšnji »el clasico«, derbi vseh nogometnih derbijev med španskima velikanoma madridskim Realom in Barcelono, bo minil brez udeležbe zvezdnika v gostujoči vrsti Neymarja. Brazilec si je v začetku meseca prislužil kazen prepovedi nastopanja na treh tekmah, na katero se je klub sicer pritožil, toda špansko razsodišče o primeru ni pravočasno odločalo, zato 25-letni napadalec ni odpotoval v Madrid. Če bi Barça vseeno tvegala in ga uvrstila v postavo, bi si najverjetneje nakopala disciplinske ukrepe zveze. 

Neymar si je sankcije prislužil zaradi ciničnega ploskanja sodniku ob porazu z Malago (0:2), a se je Barcelona na kazen pritožila na špansko športno razsodišče (TAD), vendar pa nekaj ur pred derbijem oznanila, a ne bo tvegala z Brazilcem v postavi, ker razsodišče še ni sprejelo odločitve, poroča STA. »Osredotočili smo se na športni vidik in sprejeli odločitev, da Neymarja ne bo v moštvu,« so sporočili iz katalonskega giganta, pri katerem so sicer prepričani, da bi morali igralčevo prepoved igranja zamrzniti, dokler razsodišče ne bo odločalo o pritožbi.