EP si ne zagotoviš po prvi tekmi

Selektor Srečko Katanec je po porazu z Estonijo dejal, da bodo morali njegovi igralci dvigniti glave in se boriti naprej.

Objavljeno
09. september 2014 04.08
Srečko Katanec,Ljubljana Slovenija 04.10.2013
Š. R.
Š. R.
Selektor izbrane vrste Srečko Katanec je dejal, da svojim fantom nima po predstavi ob Baltskem morju kaj očitati, saj so garali 90 minut. »To je bila tekma, ki je po nobenih merilih ne bi smeli izgubiti. Razočarani smo. Štart je rezultatsko slab,« je podal oceno. Čeprav je uvodna tekma kvalifikacij za EP 2016 pustila grenak priokus, je poudaril, da ima reprezentanca še dovolj časa za dokazovanje. »Kvalifikacije ne odločajo v celoti že v prvem kolu. Nastopa na EP si ne zagotoviš po eni tekmi, prav tako po prvem poskusu ne izpadeš. Fantje morajo dvigniti glave in se boriti naprej.

Upam, da se nam bo v prihodnosti izšlo tako, kot se mora. Vsekakor si želimo več in biti bolj konkretni. A to je že stvar forme in igralcev, ki jih imamo,« je dejal Katanec. Dodal je, da jih je gotovo oslabila izključitev Daliborja Stevanovića. »Estonci so dobili tekmo iz ene same priložnosti. A to je nogomet,« je dejal in ocenil igro nasprotnika: »Imajo svoje značilnosti; zaprejo se in garajo 90 minut. Ves drugi polčas je bila posest žoge v naših nogah, dominirali smo na igrišču, oni so se branili, selektor je zamenjal celo zadnjega bočnega igralca ...« Da bo Talin s svojim moštvom zapustil poražen, si ni predstavljal. »Sploh ne po takem 2. polčasu, kot smo ga prikazali. Na drugi strani pa vratar Handanović pravzaprav ni imel kaj braniti,« je strnil misli.

Da bodo domov odpotovali brez točk, ni pričakoval niti kapetan reprezentance Boštjan Cesar. »Občutki razumljivo niso dobri, igrali smo zelo borbeno in želeli smo zmagati. Vedeli smo, kaj nas čaka, tudi to, da nam ne bo lahko. Estonska ekipa je zelo trdna, nismo mogli prebiti njihove zadnje linije, oni pa so imeli le eno priložnost in jo izkoristili,« je obnovil razplet. V nove boje se podaja optimistično: »Čez en mesec nas čaka druga tekma, čim prej je treba dvigniti glave,« se je ozrl v prihodnost, kljub porazu zadovoljen z igro v visokem ritmu.