Epilog incidenta v Zenici: Gianniotas ob dva zoba (VIDEO)

Neljubi dogodki v Zenici po kvalifikacijskem dvoboju za nogometno svetovno prvenstvo leta 2018 med BiH in Grčijo.

Objavljeno
10. junij 2017 13.38
J. P.
J. P.

Zenica - Dvoboj nogometnih reprezentanc BiH in Grčije v Zenici je bil med včerajšnjimi devetimi obračuni kvalifikacij za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Rusiji edini, na katerem gledalci niso videli zadetkov (0:0), so pa zato lahko spremljali precej več spremljevalnega programa, kakršen na igrišča in tribune ne sodi.

Takoj po koncu tekme je sredi igrišča prišlo do skupinskega pretepa, v katerem je najkrajšo potegnil grški rezervist, Apoelov zvezni igralec Giannis Gianniotas, ki ga je pomočnik domačega selektorja Mehmeda Baždarevića, Francoz Stephane Gilli, najprej brcnil, nato pa še udaril v obraz in mu pri tem zbil dva zoba.

Incident, ki sta ga sicer zakuhala soigralca pri Romi Edin Džeko in Kostas Manolas, pa ni bil edina temna plat sinočnjega dvoboja. Na tribunah so namreč želeli domači navijači, ki so pred začetkom glasno izžvižgali grško himno, obračunati z grškimi, posredovati so morali možje postave. Žvižgi naj bi bili sicer vračilo za škandalozno obnašanje v prejšnjem medsebojnem obračunu v Pireju, v katerem so skušali domači privrženci, ki so razobesili transparent »Nož, žica, Srebrenica«, ravno tako napasti gostujoče.