Epilog za napad na sodnika - štiri leta brez nogometa

Nogometaš portugalskega četrtoligaša Marco Goncalves bo nogomet štiri leta spremljal le prek televizijskih ekranov.

Objavljeno
02. maj 2017 19.40
SOCCER-PORTUGAL/
N. Gr.
N. Gr.
Porto - Grob napad na sodnika v četrti portugalski ligi, ki se je za delivca pravice končal z nezavestjo in zlomljenim nosom, je dobil epilog. Napadalec, ki se je lotil sodnika, ker mu je ta pokazal rdeči karton, je iz nogometa izključen za štiri leta.

Nogometaš, ki je bil že pred tem večkrat kaznovan zaradi pretirane grobosti, je dobil še dva meseca zaporne kazni zaradi povzročitve telesnih poškodb in groženj ter tri mesece zaradi napada na nasprotnega igralca.

Skrajno nešportna poteza Marca Goncalvesa je preko video posnetka zaokrožila po internetu in sprožila val ogorčenja. Še posebej, ker gre za ekipo, ki je znana po brutalni igri, ki ne spoštuje nogometnih pravil. Canelas iz predmestja Porta je letos večino dvobojev v četrti portugalski ligi dobil brez boja. Nasprotne ekipe se ga namreč tako bojijo, da se tekem sploh ne udeležijo in raje plačajo 750 evrov kazni. Ekipa je strah in trepet lige zato, ker je sestavljena večinoma iz huliganov, ki navijajo za prvoligaša Porto in ki tudi na tribunah pogosto poskrbijo za nerede. 

Goncalves je že pred časom dejal, da se sploh ne spomni, da bi udaril sodnika, a da bo verjel drugim in sprejel kazen. Verjetno bi bil precej bolj nesrečen, če bi mu preprečili navijanje za svojo ekipo kot igranje v četrti portugalski ligi.