Evra ostaja na Old Traffordu, Montella novi trener Rome

Novi trener italijanskega prvoligaša Rome je postal Vincenzo Montella, ki je še nekaj sezon nazaj v klubu igral kot napadalec. Na Otoku pa so se v Manchester Unitedu razveselili podaljšanja pogodbe s Patricom Evrajem, ki bo klubu ostal zvest vse do leta 2014.

Objavljeno
21. februar 2011 20.36
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Rim/London - Italijanski nogometni prvoligaš Roma je po odstopu Claudia Ranierija po nedeljskem prvenstvenem porazu proti Genoi (3:4) že našel novega trenerja. Na vroči stolček se je sedaj usedel nekdanji Romin napadalec Vincenzo Montella, ki je po končani karieri od leta 2009 treniral mladinsko ekipo rimskega kluba.

Šestintridesetletni Montella je v karieri igral za Empoli, Genoo, Sampdorio, Fulham in Romo, največji pečat je pustil prav pri slednji, čeprav je praktično pri vseh klubih, kjer je igral, slovel kot odličen strelec. Za italijansko izbrano vrsto je zbral 20 nastopov in tri gole. Roma, ki je med tednom doma izgubila tudi prvo tekmo osmine finala lige prvakov proti Šahtarju iz Donjecka (2:3), je trenutno na osmem mestu v serie A, za vodilnim Milanom pa zaostaja 16 točk, poroča STA.

Evra bo »rdeči vrag« vse do leta 2014

Francoski branilec Patrice Evra je podaljšal pogodbo z angleškim nogometnim velikanom Manchester Unitedom. Devetindvajsetletni nogometaš, ki se najbolje znajde na levem boku, bo na Old Traffordu ostal najmanj do leta 2014.

Evra je Unitedu pomagal že do treh naslovov državnega prvaka, treh ligaških pokalov in tudi zmage v ligi prvakov. »Vse, odkar sem prišel na Old Trafford, se mi uresničujejo sanje. Navijači, igralci, trener Alex Ferguson in drugo osebje ... Vsi se trudijo narediti ta klub najboljši na svetu. V zadnjih petih letih, odkar sem tu, sem osvojil veliko lovorik, toda želim si jih še več. Takšna je miselnost tudi vseh drugih v klubu,« je dejal Evra, ki je pred prihodom k Unitedu igral za Monaco.

Kot še piše STA, je bil poln pohval na račun Francoza tudi Ferguson: »Patrice je nedvomno eden najboljših levih bočnih branilcev na svetu. Razvil se je v ključnega moža v slačilnici, zato smo vsi veseli, da je podaljšal pogodbo. Njegove izkušnje in znanje nam bodo v prihodnje še kako koristili.«