Ramsey navijačem pokazal, kaj bodo v prihodnji sezoni pogrešali

Veliki up Benfice João Felix je zabil tri gole Eintrachtu iz Frankfurta, Chelsea se je rešil šele v zaključku. 

Objavljeno
12. april 2019 09.00
Posodobljeno
12. april 2019 09.00
Veselje Arsenalovega vezista Aarona Ramseyja po doseženem golu. FOTO: Reuters
N. Gr., J. S.
N. Gr., J. S.
Dan po spektaklih v ligi prvakov so igrali tudi prve četrtfinalne tekme evropske lige, tekmovanja pod okriljem Evropske nogometne zveze (Uefe), ki bo doživelo vrhunec konec maja s finalno tekmo v Bakuju. Po prvi polovici četrtfinala so si priigrali veliko prednost Arsenal, Benfica, Chelsea in Valencia. Zdi se, da je še najbolj odprt dvoboj Benfice in Eintrachta (4:2), zato bi bilo lahko naslednji teden najbolj napeto prav v Frankfurtu.
 

Na trgu velja že 50 milijonov evrov


image
Benficin as Joao Felix je zabil tri gole Frankfurtu. FOTO: Reuters


Prvo ime večera je resda postal komaj 19-letni napadalec Benfice João Felix, ki velja za najbolj obetavnega člana Benficine šole v zadnjih letih. Mnogi ga primerjajo z nekdanjimi asi, kakršna sta bila Rui Costa in João Pinto. João Felix, ki je član portugalske reprezentance U-21, je danes zabil tri gole Eintrachtu iz Frankfurta; Benfica je v Lizboni zmagala z izidom 4:2. Portugalski mediji njegovo tržno vrednost ocenjujejo na 50 milijonov evrov.

image
Veselje Arsenalovega vezista Aarona Ramseyja po doseženem golu. FOTO: Reuters


Prve četrtfinalne tekme:
Arsenal – Napoli 2:0 (2:0; Ramsey, Torreira)
Benfica – Eintracht 4:2 (2:1; Felix 3, 1x 11-m, Dias; Jović, Paciencia)
Slavija P. – Chelsea 0:1 (Alonso)
Villarreal – Valencia 1:3 (1:1; Cazorla 11-m; Guedes 2, Wass)
Povratne tekme bodo naslednji četrtek v Neaplju, Frankfurtu, Londonu in Valencii.

image
Pierre-Emerick Aubameyang in Kalidou Koulibaly v akciji na derbiju Arsenala in Napolija. FOTO: Reuters


V Londonu je Aaron Ramsey pokazal navijačem Arsenala, kaj bodo v naslednji sezoni, ko se bo preselil k Juventusu, najbolj pogrešali. Na sredini igrišča je bil v paru z Lucasom Torreiro izvrsten in nerešljiva uganka za Napoli, oba vezista sta na koncu zadela, izstopal pa je Ramsey. "Vidi se, da želi klub zapustiti z lepimi spomini, res ima rad Arsenal in bi ob slovesu rad navijačem podaril ta naslov. Pogrešali ga bomo, bil je izjemen," je po tekmi o Valižanu govoril Unai Emery. Dvoboj z Napolijem še zdaleč ni odločen, saj Arsenalu na gostovanjih v tej sezoni ne gre po načrtih. 

image
Veselje nogometašev Valencie po golu Goncala Guedesa. FOTO: AFP


Navijači Chelseaja so ob gostovanju modrih v Pragi pri Slaviji trepetali skoraj celotno srečanje, domačini so bili precej bolj nevarni, vseeno pa je zmago Chelseaju v samem zaključku tekme prinesel bočni branilec Marcos Alonso, ki je bil v tej in minuli sezoni že nekajkrat junak modrih. "Za nas je bila to zelo težka tekma, Slavija je bila agresivna in bi si verjetno zaslužila remi. Vseeno, veseli me, da tokrat nismo dobili zadetka, ko smo se znašli v težavah, do sedaj je naša obramba hitro klonila v takšnih situacijah in na tem moramo graditi. Slavija bo tudi na povratni tekmi zelo neugoden tekmec," je ocenil strateg Chelseaja Maurizio Sarri.