Evropska liga: Rashford s prostega strela odločil v Vigu

Marcus Rashford je v 67. minuti z edinim zadetkom na tekmi Unitedu odprl vrata v finale evropske lige.

Objavljeno
04. maj 2017 22.12
SOCCER-EUROPA-CLV-MUN/
N. Gr.
N. Gr.

Vigo - Manchester United si je pod vodstvom Joseja Mourinha in z najdražjim nogometašem na svetu Paulom Pogbajem v svojih vrstah predstavljal precej lažjo pot do lovorik in lige prvakov, a ni šlo tako gladko. V angleškem prvenstvu se prebijajo proti prvim štirim mestom, a so po slabem začetku še vedno daleč od tega, da bi lahko ligo prvakov že pospravili v žep.

Če jim ne bo uspelo, jim kot rešilna bilka ostane še naslov prvaka evropske lige, ki prav tako prinaša vozovnico za elitno tekmovanje. Na poti do finala jim kot zadnja ovira stoji španska Celta Vigo. Celta se v domačem prvenstvu že nekaj časa ne bori za nič več - je daleč od mest, ki vodijo v segundo division, a tudi daleč od vozovnic za evropska tekmovanja. Tekmo so španski tekmeci začeli neustrašno.

V prvih petih minutah so domačini poizkušali pritisniti proti golu Sergia Romera, nato pa je United postajal vse nevarnejši. Zapravili so celo kopico lepih priložnosti, nekaj jih je ubranil izvrstni Sergio Alvarez, Henrik Mkhitaryjan in Jese Lingaard pa sta zgrešila izjemni priložnosti za vodstvo. 

Tempo je v zadnjih minutah spet nekoliko padel, dvakrat je poizkusila tudi Celta, a Romera resno niso ogrozili. Remi brez zadetkov po prvem polčasu bolj ustreza gostom iz Manchestra, a bi tudi rdeči vragi v Anglijo radi odnesli prednost gola v gosteh. Edini rumeni karton v prvem polčasu je prejel Marouanne Fellaini

V drugem polčasu je bila Celta Vigo bolj nevarna, najprej je za las zgrešil Iago Aspas, kasneje pa se je po strelu Cabrala žoga odbila od Antonia Valencie in skoraj presenetila Sergia Romera. A sledil je hladen tuš za navijače Celte - prej najboljši igralec tekme, vratar Sergio Alvarez, je naredil napako pri prostem udarcu in Marcus Rashford ga je premagal s strelom v vratarjev kot. Navijači Uniteda so ponoreli, saj je zadel njihov ljubljenec, Celta pa bo do konca tekme lovila zadetek za priključek.

Španci so se trudili, Angleže pa so še dodatno zdesetkale poškodbe. Najbolj lahko Joseja Mourinha skrbi prav stanje junaka Rashforda, ki je v bolečinah odšepal z igrišča. Po poškodbi Zlatana Ibrahimovića in ob nerazpoloženemu Anthonyju Martialu mladega Angleža praktično ne more pogrešati, saj United že zdaj težko dosega zadetke.

Do konca Celta ni resneje zapretila in si napol že zaprla vrata do finala v Stockholmu. Manchester United spet ni navdušil, a je vsaj dosegel rezultat, ki jih pred povratno tekmo na Old Traffordu lahko navdaja z navdušenjem. 

Celta Vigo - Manchester United 0:1

Stadion Balaidos, gledalcev 28.000, sodniki: Karasev, Averianov in Kalugin (vsi Rusija).
Strelec: 0:1 Rashford (67.).
Celta Vigo: Alvarez, Jonny, Roncaglia, Cabral, Mallo (od 90. Beauvue), Hernandez, Radoja, Wass (od 74. Sanchez), Sisto, Guidetti, Aspas.
Manchester United: Romero, Darmian, Blind, Bailly, Valencia, Fellaini, Pogba, Herrera, Mhitarjan (od 78. Young, od 89. Smalling), Lingard, Rashford (od 80. Martial).
Rumeni kartoni: Mallo; Fellaini, Pogba.
Rdeči karton: /.