Falcao bi se preselil na Otok, snubi ga tudi Manchester City

Radamel Falcao je z golom proti Malagi na listi strelcev ujel Ronalda in Messija, kar si je v živo ogledal tudi Roberto Mancini.

Objavljeno
09. oktober 2012 10.54
Posodobljeno
09. oktober 2012 11.20
FBL-ESP-LIGA-ATLETICO-MALAGA
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Madrid - Po sedmih kolih španskega nogometnega prvenstva pogled na lestvico razkriva nenavadno situacijo, ki je v preteklosti nismo bili vajeni. Prvo mesto z 19 točkami sicer zaseda Barcelona, toda enako številko točk je zbral tudi Atletico Madrid in s tem dosežkom zasenčil velikega mestnega rivala Real. Varovanci Joseja Mourinha imajo na svojem računu kar osem točk manj in zasedajo skromno peto mesto.

Atletico se za odličen začetek sezone lahko zahvali svojemu dragulju, saj je kar osem golov prispeval kdo drug kot Radamel Falcao. S tem dosežkom se je odlični kolumbijski napadalec na lestvici strelcev izenačil s Cristianom Ronaldom in Lionelom Messijem. Falcao je blestel tudi na nedeljskem derbiju proti bogati Malagi in prispeval prvi gol ter bil med najbolj zaslužnimi za končno zmago z 2:1.

Dvoboj si je v živo ogledal tudi trener Manchester Cityja Roberto Mancini in tako vnovič podžgal govorice o prestopu Falcao v vrste sinje modrih. Angleški časniki so se danes razpisali o pripravljenosti »meščanov«, da za kolumbijskega virtuoza odštejejo visokih 45 milijonov funtov. Toda hitro se je oglasil predsednik madridskega Atletica Enrique Cerezo in skušal dokaj nespretno ovreči govorice.

»Ni nobena skrivnost, da si je tekmo ogledal tudi Mancini, a smo glede prihodnosti Falcaa povsem mirni. Mancini je v Španijo pripotoval le zato, ker ga zanima nakup nepremičnine v Malagi,«, je pojasnjeval Cerezo in ob tem očitno pozabil na dejstvo, da se je tekma igrala v Madridu.

Falcao je sicer v sobotnem intervjuju za The Times priznal, da ga mika izziv igranja v angleški premier league, saj že od malih nog spremlja tekme angleškega prvenstva. Dodaja, da bi se življenju v Angliji hitro privadil, samozavestno je tudi napovedal, da za doseganje golov ne bi potreboval veliko časa. Dlje časa se je ugibalo, da bi znal v bližnji prihodnosti okrepiti Chelsea, a je sedaj očitno v igro vstopil tudi Manchester City.