Ferdinand: V angleški reprezentanci pravi otroci

Nekdanji angleški reprezentant Rio Ferdinand je bil navdušen nad delom Louisa van Gaala v nizozemski reprezentanci.

Objavljeno
01. oktober 2014 21.42
FBL-ENG-PR-SOUTHAMPTON-MAN UTD
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Angleški nogometaš Rio Ferdinand, ki je pred časom ostal pred vrati reprezentance, je ošvrknil vodstvo izbrane vrste. V svoji avtobiografiji je zapisal, da z angleškimi reprezentanti ravnajo kot z otroki, na drugi strani pa bil navdušen nad pristopom zdajšnjega Louisa van Gaala, ki je Nizozemce popeljal do tretjega mesta na SP.

Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda je imel priložnost obiskati priprave nizozemske reprezentance in tam spoznal, da bi se lahko Angleži, ki so SP v Braziliji končali po skupinskem delu, veliko naučili. Predvsem je Van Gaalov pristop bolj »odrasel«, medtem ko so angleški nogometaši obravnavani kot pravi otroci.

»En večer smo sedeli v baru, ko je prišla celotna nizozemska ekipa. Vprašal sem Wesleyja Sneijderja, ali imajo dovoljenje, da so zunaj? Odgovoril je, da jim je selektor sam rekel, naj gredo in se vrnejo nekje do 11. zvečer. Naši igralci so v primerjavi s tem kot pravi otroci. Ne vem, ali je kdo kaj narobe naredil v preteklosti ali jim selektor ne zaupa oz. le noče, da bi se mediji razpisali o ponočevanju nogometašev. Mislim, da nizozemski mediji tega sploh ne bi omenili. Zato so bili nogometaši videti sproščeni,« je zapisal v svoji knjigi #2sides.

Angleška reprezentanca na velikih tekmovanjih ni slavila vse od leta 1966, čeprav ima eno najmočnejših lig na svetu. Ferdinand je prepričan, da reprezentančni ustroj potrebuje spremembe, če želi spet postati najboljši na svetu. »Potrebujemo jasno usmeritev in vodenje. Proizvajamo zelo dobre igralce, toda kaj nam pomaga, če pa jih ne znamo prav umestiti v nacionalno moštvo. Poglejte, kaj je na SP dosegla Kostarika, pa nima nogometašev najboljšega kova,« je še zapisal.