Ferguson ni želel, da Beckham dobi legendarno št. 7

Nekdanji as Manchester Uniteda Roy Keane je v svoji avtobiografiji razkril, da mu je sir Alex Ferguson ponudil številko 7.

Objavljeno
08. oktober 2014 14.25
epa SOCCER BECKHMA FILES
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Nekdanji kapetan Manchester Uniteda Roy Keane je v svoji avtobiografiji razkril, da bi lahko v času igranja za rdeče vrage lahko nosil slovito številko 7, ki so jo v zgodovini nosile največje legende tega kluba.

Kot je v knjigi Drugi polčas, ki je pomotoma predčasno zašla na police v Manchesteru, razkril Irec, nekdanji trener sir Alex Ferguson ni želel, da številko 7 prevzame tedaj rosno mladi David Beckham in jo zato ponudil njemu.

Številka je bila prosta, ko je leta 1997 moštvo zapustil legendarni Francoz Eric Cantona, Ferguson pa je bil menda odločen, da je ne sme dobiti Becks. »Številka 7 je pri Unitedu najbolj čislana. Ko je Cantona odšel, smo se spraševali, kdo bo novi kapetan. Sam se s tem nisem preveč obremenjeval. Bilo pa je tudi vprašanje, kdo bo dobil njegovo številko. Pred Cantono jo je namreč nosil Bryan Robson, še prej George Best. Trener me je nekega dne poklical v pisarno in mi dejal, naj vzamem številko 7: 'Sicer vem, da jo bo hotel Becks, vendar ne želim, da jo ima',« je pripovedoval Keane, ki pa je trenerja zavrnil, saj je bil zadovoljen s številko 16, ki jo je nosil že od vsega začetka v klubu.

Tako je dejal, naj sedmico vendarle da Becksu. »Na koncu jo je res dobil. In povsem je ustrezala njegovi kakovosti. Tako kot za njim Cristianu Ronaldu.«