Fifa zagotovila, da se SP 2022 ne bo prekrivalo z ZOI

Mednarodna nogometna zveza je potrdila, da v letu 2022 ne bo prišlo do prekrivanja SP v nogometu in zimskih olimpijskih iger.

Objavljeno
09. oktober 2014 18.14
reut*Blatter
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Zürich - Predstavniki Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) so od Mednarodne nogometne zveze (Fifa) dobili zagotovilo, da se svetovno prvenstvo v nogometu leta 2022 ne bo prekrivalo z zimskimi olimpijskimi igrami.

»V interesu obeh organizacij je, da ne pride do prekrivanja terminov. S strani predsednika Fife Seppa Blatterja smo znova dobili zagotovilo, da do tega ne bo prišlo,« je bilo zapisano v sporočilu Moka.

Za prireditelja svetovnega prvenstva v nogometu leta 2022 je bil izbran Katar. Tamkajšnje okolje ni najbolj primerno za organizacijo mundiala, saj temperature poleti presežejo 40 stopinj, zato obstaja velika verjetnost, da bo tekmovanje potekalo pozimi.

Hkrati je združenje evropskih nogometnih klubov v sredo sporočilo, da bi moral biti Mok pripravljen spremeniti termine izvedbe zimskih olimpijskih iger, da bi lahko mundial v Katarju 2022 zaradi visokih temperatur v tej državi potekal v zimskem času.

Predsednik Fife Sepp Blatter je predlagal, da bi bilo prvenstvo na sporedu novembra in decembra, medtem ko združenje evropskih klubov predlaga januar in februar, prav v terminu zimskih olimpijskih iger.

Končna odločitev Fife o terminu svetovnega prvenstva v nogometu bo znana marca 2015 na sestanku izvršnega odbora v Zürichu.